Meteen slechte kijkcijfers voor Love Island

Love Island presentatoren

Een goed begin is het halve werk maar hopelijk geldt dat niet voor Love Island. Het nieuwe ‘brave’ RTL 5-programma startte gisteren en lukte het niet om in de Kijkcijfer Top 25 te komen. Love Island is vanaf nu dagelijks te zien om 20:30 uur en weet hopelijk de komende tijd meer binnen te harken dan de 228.000 kijkers van gisteravond.

Vakantieman wint van Love Island

De cijfers van Stichting KijkOnderzoek laten zien dat Max Vakantieman de grote winnaar van de maandagavond is. Het hulpprogramma voor gedupeerde vakantiegangers scoorde 1,4 miljoen kijkers. Dan staan de ruim 200.000 kijkers voor Love Island toch flink in de schaduw.

Love Island is wel nieuw dus moet misschien nog een fanbase vergaren. Dat publiek bestaat dan wel uit bravere burgers, want de producers willen geen gekke praktijken hebben zoals in het veel populairdere Temptation Island.

Brave Temptation Island

Producente Nele van Lysebeth vertelde eerder al dat de deelnemers zich netter moeten gedragen en dat er strikte regels gelden. Maar 2 glaasjes alcohol per dag, geen gevloek en geen bloot- of seksbeelden. Tsjongejonge, misschien hadden ze dit programma op MAX moeten uitzenden…

Love Island is nu dagelijks prime time te zien op RTL 5. Overigens was het laatste seizoen van Temptation Island ook al een stuk braver, tot onze ergernis. Wat is er mis met een beetje zuipen en vreemdgaan?!