Louis Theroux maakt docu over ‘cult’ van Joe Exotic

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Louis Theroux maakt docu over ‘cult’ van Joe Exotic

Louis Theroux maakt docu over ‘cult’ van Joe Exotic

|
|

Laatste update:

Het wilde verhaal van Joe Exotic leek iedereens nieuwe Netflix-guilty pleasure in de eerste lockdown. Een jaar later laat docu-maker Louis Theroux weten dat hij een BBC-special over de Tiger King-ster opneemt.

In de docu, met als werktitel The Cult Of Joe Exotic, gaat Louis terug naar Oklahoma, zo meldt Deadline. Daar praat hij met mensen uit het leven van Joe om te bespreken wat er in de tussentijd allemaal gebeurde. “Dit is zo’n typisch Amerikaans verhaal, dat plaatsvindt in het hart van Oklahoma, met een groep mensen die bijna te kleurrijk en over de top zijn om te geloven.”

‘Gekker en groter’

De documentaire-held maakte tien jaar geleden ook al een aflevering over de ‘tijger koning’ voor zijn docuserie Louis Theroux: America’s Most Dangerous Pets. “Ik ben daar in 2011 drie keer geweest en heb er acht of negen dagen gefilmd.” Louis vertelt dat hij bijna niet meer wist hoeveel ze hadden gefilmd totdat hij tijdens de lockdown de beelden opnieuw bekeek. “Het is ongelooflijk hoeveel we hebben, en het verhaal is sindsdien alleen nog maar gekker en groter geworden.

Gevangenisstraf

Joe zit inmiddels een flinke gevangenisstraf uit vanwege het plannen van een huurmoord op aartsrivaal Carole Baskin en het mishandelen van dieren. Door de Netflix-serie Tiger King werd hij enorm populair en heeft daardoor een groot legal team dat hem probeert vrij te krijgen. Ze vragen continu gratie van de Amerikaanse presidenten.

De ‘tijger koning’

Joe Exotic maakte al heel wat carrière hoogtepunten mee. Zijn Netflix-serie Tiger King nam de wereld over, hij maakte hilarische muziekvideo’s en kreeg de ene docu na de andere. Er komt zelfs een televisieserie over het leven van de ‘tijger koning’. Niemand minder dan Nicolas Cage kruipt in de huid van Joe. Hier lees je wat er verder gebeurd is met Joe Exotic.

Het is nog niet bekend wanneer de BBC-special uitkomt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:   

Lees verder