Loterijen waarvan we blij zijn dat Henk Schiffmacher ze niet won

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Loterijen waarvan we blij zijn dat Henk Schiffmacher ze niet won

Loterijen waarvan we blij zijn dat Henk Schiffmacher ze niet won

|
|

Laatste update:

Vandaag werd bekend dat tattoo-koning Henk Schiffmacher een aardig bedrag won in de Postcodeloterij. Je kunt het slechter treffen! Soms blijken winnaars van de loterij alsnog verliezers!

Het winnen van een loterij betekent doorgaans dat je een smak geld krijgt. Sommige mensen kunnen daar slecht mee omgaan, en raken aan lager wal, maar meestal is het iets positiefs. Mééstal… Wees maar blij dat je deze loterijen niet won, Henk!

Lost

Altijd pech!

Hurley uit LOST won de jackpot, maar de winnende nummers verwoestten zowat zijn leven! Zijn opa kreeg een hartaanval, de pastoor werd tijdens de begrafenis getroffen door de bliksem en het restaurant dat hij kocht werd verwoest door een meteoriet! Over LOST gesproken: Avengers 4 keek naar de serie voor wat inspiratie

Hij kocht ook een huis voor zijn moeder, maar dat brandde vrijwel meteen af. De rijkaard denkt dat zijn geld vervloekt is, en zoekt een medicijnman op om hem te genezen. Hierdoor strandt hij uiteindelijk op het mysterieuze eiland…

Hurley won een gi-gan-tisch geldbedrag, maar kon er vervolgens helemaal niets mee. We hopen dat Schiffmachers nieuwe tattoo-museum niet getroffen wordt door meteorieten/bliksemstralen/ijsberen, etc.

4 Dogs Playing Poker

Je geld of je leven

In deze matige thriller stelen vier dieven een waardevol beeldje, maar raken het vervolgens kwijt. De opdrachtgever is niet blij en eist een miljoen dollar schadevergoeding. Om te voorkomen dat ze allemaal omgelegd worden, sluiten ze dure levensverzekeringen af. Eén van hen moet sterven, om hun baas te compenseren.

Alleen hadden ze de verzekering misschien beter af kunnen sluiten nádat ze hadden bepaald wie er dood moest… Nu zit er iemand achter iederéén aan!

De kans dat Schiffmacher deze ‘loterij’ wint lijkt ons niet zo groot. Henk lijkt ons geen internationale juwelendief. Of… is hij zo’n goede juwelendief dat niemand hem verdenkt? Hoe dan ook: de enige verliezer in 4 Dogs Playing Poker was... de voltallige cast.

The Hunger Games

Battle Royale!

In The Hunger Games strijden jongeren uit verschillende ‘districten’ op leven en dood, om de boze regering van Panem te plezieren. De deelnemers worden gekozen door middel van een loting, hoewel Katniss (Jennifer Lawrence) vrijwillig meedoet om haar kleine zusje te redden.

Henk Schiffmacher is met zijn 66 jaar eigenlijk te oud voor The Hunger Games. Daarnaast is hij veel te zachtaardig voor zo’n gewelddadig vechtfestijn. Hij heeft wel bewezen héél graag een tattoo-museum te willen openen. Als de regering van Panem hem daarmee paait, komt het beest in ‘m misschien wel los!

The Island

WTF!

Ewan McGregor en Scarlett Johansson wonen in een reusachtig complex, en mogen nooit naar buiten: te gevaarlijk! Af en toe wordt er een loterij georganiseerd: de winnaars krijgen een heerlijk leventje op een tropisch eiland, dat het enige leefbare gedeelte van de planeet is.

Het paradijselijke eiland bestaat eigenlijk helemaal niet! McGregor (die in de Shining-sequel gaat spelen) en Johansson zijn eigenlijk klonen, die gekweekt worden om nieuwe organen voor rijkelui te verzorgen!

Los van de vraag of rijkelui op Schiffmachers organen zitten te wachten, is er nog het probleem van het huisbezoek. Trekt Gaston meteen een scherp mes uit zijn bos bloemen tevoorschijn? Wordt er een afspraak gemaakt voor een latere datum? Het zouden maar ongemakkelijke bezoekjes worden…

Strootjes trekken met Monty Python

‘Het is een hele goede schaar!’

Vijf Britse soldaten moeten zich terugtrekken van het front, vóór de Duitsers hun stellingen vernietigen. Er is helaas maar voedsel voor vier personen. Wie blijft er achter? Ze kiezen de ongelukkige door strootjes te trekken, maar daar is de officier (Graham Chapman) het niet mee eens als hij het kortste strootje blíjft trekken. Gelukkig biedt de aalmoezenier (John Cleese) uitkomst!

Nee, dan liever een puik geldbedrag!

Lees verder