• Nieuws

Loki seizoen 2: Alles dat je moet weten

Loki seizoen 2

Loki’s eerste seizoen op Disney+ was een enorme hit en een van de best bekeken series op de streamingdienst. We staan dus te springen om Loki seizoen 2 te kijken! Dit weten we al over het tweede avontuur van de God of Mischief.

Dit artikel bevat spoilers voor Loki seizoen 1.

Loki seizoen 2 releasedate

Dus wanneer kan je Loki seizoen 2 zien op Disney+? Een officiële releasedate is nog niet vrijgegeven, maar er zijn wel genoeg geruchten. Zo deed een Marvel-acteur eerder uitspraken over dat er al 12 afleveringen van Loki in de planning stonden. Het eerste seizoen bestaat uit 6 afleveringen dus dat kan betekenen dat seizoen 2 al in een verder stadium zit dan we verwachten!

Maar ga nu niet gelijk denken dat we dit jaar al meer Tom Hiddleston krijgen. Het wordt echt minstens een jaartje wachten, want ProductionWeekly beweert dat het filmen voor januari 2022 gepland staat. En omdat Loki veel special effects heeft, is eind 2022 of begin 2023 een realistische schatting.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het plot van Loki

Wat we weten is dat Loki praktisch weer bij zijn beginpunt is op het eind van het eerste seizoen. Sylvie verraad Loki na de passievolle zoen en dumpt hem bij de TVA. Daarna maakt ze haar wraak compleet door He Who Remains te vermoorden. Daardoor wordt de Sacred Timeline niet langer beschermd en breekt die. Alle versies van het Marvel universum zijn nu bevrijd!

Loki seizoen 2: Alles dat je moet weten

Helaas betekent dit ook dat kwaadaardige versies van He Who Remains los zijn gelaten. Een daarvan is Kang the Conqueror, een levensgevaarlijke schurk die al meteen toeslaat. Loki merkt op dat de TVA is veranderd en een groot beeld van Kang siert nu de hal. Nog erger, niemand kent hem meer in deze tijdlijn, waaronder zijn buddy Mobius!

Wat weten we al over Loki seizoen 2?

In de tussentijd krijgen we wel nieuwe MCU films van onder andere Doctor Strange en Spider-Man. Het is al bevestigd dat deze films verder gaan duiken in de Multiverse, die door Loki en Sylvie nu volledig geopend is. Gaan we Tom Hiddleston of iemand anders van de TVA in deze films zien? Het kan zomaar!

Loki seizoen 2: Alles dat je moet weten

De grote schurk He Who Remains – uitstekend gespeeld door Jonathan Majors - is ook zeker niet weg. Hij is al bevestigd voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania, een film die pas in 2023 uitkomt.

Het bewijst wat voor verregaande gevolgen de gebeurtenissen in Loki hebben voor de andere Marvel-films. Voor de rest is er nog maar weinig bekend over Loki seizoen 2, maar het is mogelijk dat je een flinke timeskip ziet gebeuren ten opzichte van seizoen 2.

Loki seizoen 2: Alles dat je moet weten

Terugkerende en nieuwe Loki acteurs

Tom Hiddleston is een van de producenten van de serie dus reken maar dat hij absoluut 100% weer terugkeert als Loki. Ook heeft hij in een interview gezegd dat hij nog lang niet klaar is met de God of Mischief. Lekker! Doe ons nog maar 12 seizoenen dan!

Voor de rest is het pure speculatie, maar wij verwachten dat vrijwel alle acteurs terugkeren in Loki seizoen 2. Het is duidelijk dat iedereen z’n verhaal nog niet af is. Met name Sylvie (Sophia di Martino) en Mobius (Owen Wilson) hebben nog een hoop avonturen in zich. Ook Ravonna (Gugu Mbatha-Raw), Hunter B-15 (Wunmi Mosaku) en Miss Minutes (Tara Strong) denken we terug te zien.

Loki seizoen 2: Alles dat je moet weten

Voor de rest is het wishful thinking, maar we hopen ook dat Jack Veal als Kid Loki terugkeert en dat Richard E. Grant als de oude Loki zijn grote gevecht heeft overleefd. Oh, en Alligator Loki natuurlijk! Je kunt geen Loki seizoen 2 maken zonder Alligator Loki. Anders mag Disney de boel meteen opdoeken.

Loki seizoen 2: Alles dat je moet weten

Loki geruchten en speculatie

Omdat veel films gaan spelen met de Multiverse, kan het zomaar dat we Loki eerder gaan zien in andere MCU-films. Bijvoorbeeld Doctor Strange and the Multiverse of Madness, waarin Scarlet Witch ook terugkeert. Zij kan tenslotte zelf de realiteit veranderen en zal een pittige tegenstander voor He Who Remains zijn… of een verschrikkelijke vijand voor de Avengers.

En kan dit toeval zijn?

Bericht wordt geladen...

Laten we ook niet vergeten dat er een vierde Thor-film aankomt! Thor is natuurlijk niets zonder Loki, dus reken maar dat de God of Mischief even langs wipt in Thor: Love and Thunder, die gepland staat voor 2022.

Tot slot krijgt Loki seizoen 2 een nieuwe regisseur want Kate Herron, die alle afleveringen tot nu toe deed, heeft bedankt. Ze zegt wel in een interview dat Marvel haar meer afleveringen heeft aangeboden. “Maar ik heb altijd duidelijk gemaakt dat ik het bij die 6 afleveringen wil houden.”

Loki seizoen 2: Alles dat je moet weten

Loki-fans over het eerste seizoen

Het is erg slim van Marvel om meer Loki-afleveringen te maken, want fans lopen weg met Tom Hiddlestons personage en de kleurrijke nieuwe figuren die de TVA-burelen vullen. Toch zijn er ook fans die kritiek hadden op het einde van Loki seizoen 1. Want wanneer krijgt Mobius zijn geliefde jetski-momentje?!

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Verder valt het fans op dat de MCU Disney+-helden tot nu toe serieus behoefte hebben aan wat stevige therapiesessies.

Bericht wordt geladen...

Maar uiteindelijk kunnen we niet anders dan meeleven met onze favoriete Marvel-schurk. Waarom kan Loki niet gewoon gelukkig zijn met zijn geliefde… andere Loki?

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

We houden je op de hoogte zodra meer Loki seizoen 2 info onthuld wordt! Ondertussen kan je ook onze Top 10 beste Disney+ series proberen. Wie weet zit je volgende binge obsessie ertussen.