Linda de Mol

Veronica Superguide logo
Linda de Mol

Linda de Mol slaat terug na bikini-kritiek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

TV-koningin Linda de Mol poseert in bikini op de cover van haar nieuwe LINDA-magazine. Ze gaf daarmee de body positivity-beweging een flinke voorwaartse zwengel, maar toch zijn er mensen die zich afvragen of de coverfoto wel zo echt is.

Ondanks dat ze er zelfs van wakker lag, besloot Linda om het toch maar te doen: een bikini-foto. Onder het mom van elk lichaam mag er zijn en de hashtag #lekkerbodypositief oogst ze nu al dagen lof. Toch trekken sommigen deze goudeerlijke shoot in twijfel: hoeveel photoshop kwam eraan te pas?

Geen photoshop

Nou, Linda is in ieder geval niet slanker geshopt, geeft ze aan op de site van haar lijfblad. "Wat betreft de suggesties dat er sprake zou zijn van photoshop (sommigen beweerden zelfs dat er een heel ander lichaam aan mijn hoofd geplakt is) kan ik garanderen dat ik ABSOLUUT niet slanker of strakker geshopt of hoe dan ook veranderd ben." Duidelijke taal!

Hypocriet

Het zou natuurlijk hartstikke hypocriet zijn om bij uitgerekend dít thema aan photoshop te doen. Dat erkent Linda natuurlijk ook. "Dan zou dit zijn doel natuurlijk ook compleet voorbij schieten. Het idee alleen al: aandacht besteden aan bodypositivity en dan met een bewerkte foto aan komen."

Kritiek

Ook wil Linda graag één reactie uitlichten. "Het kan niet, die best dunne armen met dat brede onderlijf", schreef iemand op sociale media. Nou, dat kan wél. "Tja, dat is dus mijn lijf. Als ik had gephotoshopt, had ik mezelf wel een taille gegeven." De presentatrice hoopt dat veel vrouwen haar voorbeeld volgen. "Ik hoop op veel blije zelfverzekerde gezichten boven in bikini of badpak gehulde lichamen in alle vormen en maten. Al was het maar om onze dochters te laten zien dat we de onzekerheden die elke vrouw nou eenmaal heeft met zijn allen proberen overboord te gooien. Geniet van de zomer."

Lees verder