Linda de Mol: 'had voor carrière beter bij RTL kunnen blijven'

Linda de Mol

Linda de Mol is eigenlijk de enige Nederlandse presentatrice die al heel lang op zó'n hoog kijkcijferniveau meedraait in Hilversum. Maar dat wil niet zeggen dat het altijd lekker loopt. Ze is alsnog een topscoorder, maar nu enkel voor SBS6-begrippen. Heeft ze spijt van haar overstap?

Als Angela de Jong zegt dat je je glans verliest, dan... nou ja, dat zegt ze trouwens best vaak over iemand, dus we weten eerlijk gezegd niet of dat nog wel zo veel betekent. Hoe dan ook: Linda gaat nog steeds lekker met Miljoenenjacht, al is het qua kijkcijfers niet meer wat het ooit was. "Miljoenenjacht heeft tijden gekend dat er wel meer dan twee miljoen mensen keken. Dat het er nu 1,4 miljoen zijn is nog steeds geweldig, tegen zoveel ander tv-geweld. Bij SBS 6 gaat echt de vlag uit met dat soort cijfers", legt ze vandaag uit in het AD.

'Beter bij RTL kunnen blijven'

Ook De Telegraaf sprak Linda (die heeft het er maar druk mee). "Ik heb vanaf het begin gezegd dat er één reden was voor mijn overstap naar SBS6: dat mijn broer mijn hulp nodig had." Of ze spijt heeft van haar RTL-vertrek? Nou, dat weten we (helaas) niet, maar ze erkent wel dat weggaan haar carrière misschien geen goed heeft gedaan. "Puur voor mijn carrière had ik beter bij RTL kunnen blijven." En, we kunnen het niet laten: dan hoefde Chantal Janzen ook niet 'haar' programma's over te nemen...

TV-koningin af

"Maar we gaan Linda’s wintermaand maken en er komt een nieuwe film aan. Dus ik heb het hier enorm naar mijn zin", voegt ze er maar meteen aan toe. De Telegraaf vraagt Linda ook naar de term tv-koningin, die vaak in één adem genoemd wordt met Linda - ja, ook wel eens door ons. Maar mogen we haar eigenlijk nog wel zo noemen? "Er is maar één tv-koningin: Mies Bouman", lacht Linda. "En kritiek, ach. In de familie zeggen we dan: ’Laat het van je afglijden als water van een eend.’ Ik loop te lang in het vak mee om me daar nog druk om te maken."

De speciale jubileumuitzending van Postcode Loterij Miljoenenjacht wordt zondagavond om 20.00 uur uitgezonden op SBS6.