Ligt het lot van Cloverfield 3 in de handen van Netflix?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ligt het lot van Cloverfield 3 in de handen van Netflix?

Ligt het lot van Cloverfield 3 in de handen van Netflix?

|
|

Laatste update:

Heb je de hoop op een nieuwe Cloverfield-film al opgegeven? Niet nodig! De nieuwe Cloverfield verschijnt mogelijk via… Netflix! Volgens geruchten onderhandelt het streamingplatform momenteel met Paramount over de film.

Onlangs werd bekend dat God Particle/Cloverfield Station, oftewel de derde Cloverfield-film wéér werd uitgesteld. De film zou eigenlijk in februari al verschijnen, maar werd verschoven naar april. Een opmerkelijke stap, zo kort voor de release.

Sanering

Mocht Netflix echt geïnteresseerd zijn, dan zou dit het uitstel kunnen verklaren. Volgens The Hollywood Reporter gaat de nieuwe topman van Paramount, Jim Gianopoulos, met de botte bijl door het filmaanbod heen. Gianopoulos werd vorig jaar aangesteld, en neemt alle lopende projecten onder de loep. 

God Particle/Cloverfield Station is waarschijnlijk één van de projecten waar de topman niet veel in ziet. Netflix nam vorig jaar de internationale rechten voor Annihilation over van Paramount. In de VS verschijnt de film waarschijnlijk in de bioscoop, maar hier kunnen we de scifi-horrorfilm met Natalie Portman meteen op Netflix zien. Een deal over de nieuwe Cloverfield zou dus helemaal niet zo gek zijn!

Monnikenwerk

Het is overduidelijk dat Paramount met God Particle in z’n maag zit. Het budget was een stuk hoger dan dat van Cloverfield (25 miljoen) en 10 Cloverfield Lane (<25 miljoen). Na de opnames moest er nog heel wat werk verzet worden. Executive producer J.J. Abrams had zich voorgenomen om persoonlijk aan de film te werken, maar werd toen gevraagd om de nieuwe Star Wars te regisseren. Waarschijnlijk komt dat er dus niet meer van.

God Particle/Cloverfield Station draait om een groep astronauten aan boord van een ruimtestation. Na een wetenschappelijk experiment lijkt de aarde ineens verdwenen, en ontwaakt er een luguber wezen aan boord. De film is geregisseerd door Julius Onah. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Daniel Brühl (Captain America: Civil War, Goodbye Lenin) en Elizabeth Debicki (Guardians Of The Galaxy 2).

Het nieuws lijkt een beetje dubbel. Enerzijds is het gaaf dat de nieuwe Cloverfield wellicht sneller komt dan we denken. Anderzijds: als Paramount vertrouwen in de film had, zouden ze ‘m zelf wel uitbrengen!

Lees verder