J.J. Abrams regisseert Star Wars: Episode IX

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
J.J. Abrams regisseert Star Wars: Episode IX

J.J. Abrams regisseert Star Wars: Episode IX

|
|

Laatste update:

J.J. Abrams, de regisseur van Star Wars: The Force Awakens, keert terug voor Episode IX! Abrams vervangt Colin Trevorrow, die opstapte vanwege een ‘verschil in creatieve visie’.

Het nieuws werd zojuist bekendgemaakt op de officiële Star Wars-website.

Het is niet vreemd dat Disney J.J. Abrams terug heeft gevraagd. The Force Awakens uit 2015 werd een enorm commercieel succes. Na Titanic en Avatar is Episode VII de succesvolste film ooit: hij bracht ruim twee miljard dollar in het laatje.

Naar verluidt vroeg Disney eerder Rian Johnson om Episode IX te regisseren, maar bedankte hij voor de eer. Johnson werkte eerder aan Rogue One, en Episode VIII: The Last Jedi, die vanaf 13 december in de bioscoop draait.

Fans verdeeld

J.J. Abrams zal Episode IX ook schrijven, met hulp van Chris Terrio. Terrio won een Oscar voor het scenario van Argo, maar was ook verantwoordelijk voor het rommelige Batman vs Superman: Dawn of Justice. Star Wars-fans zijn vooralsnog verdeeld over de keuze.

Star Wars: Episode IX wordt in mei 2019 in de bioscoop verwacht. Actrice Carrie Fisher, die Prinses Leia speelt, overleed vlak na de opnames voor Star Wars: The Last Jedi. Episode IX krijgt een nieuw script, waarin Leia waarschijnlijk geen rol speelt. Dat klinkt nogal wiedes, maar voor Rogue One werd er óók een overleden acteur op het scherm getoverd.

Lees verder