• Hollywood
  • Star Wars

Liam Neeson keert terug in het Star Wars-imperium

Liam Neeson in Star Wars: The Phantom Manace

We zagen hem in 1999 in Star Wars: The Phantom Manace, maar Liam Neeson keert binnenkort dan eindelijk terug als Qui-Gon Jinn. Helaas kunnen we zijn lange lokken niet 'echt' bewonderen; we horen namelijk alleen de stem van de acteur in de animatieserie Star Wars: Tales of the Jedi.

Het regent Star Wars-series op Disney+. Zo is Obi-Wan Kenobi afgelopen week verschenen (lees hier onze recensie). En er staan nog veel meer op het programma voor de aankomende tijd. Tales of the Jedi is er daar een van, dat werd bekend gemaakt tijdens Star Wars Celebration 2022

Jedi Master

De animatieserie zal bestaan uit korte films die zich afspelen in verschillende tijden in de prequel-era. Geen wonder dat we de Jedi Master Qui-Gon Jinn dan aan het werk gaan zien. En er zijn niet één, maar twee versies van het personage. Zo krijgen we de oudere én de jongere Qui-Gon te zien. De jongere versie wordt heel toepasselijk ingesproken door de zoon van Liam Neeson. Zo vader, zo zoon!

Wanneer?

En wanneer we Liam Neeson dan weer kunnen bewonderen in de rol van Qui-Gon Jinn? De serie verschijnt dit najaar al op Disney+! Nog even geduld hebben, maar dan heb je ook wat. En tot die tijd hoef je je zeker niet te vervelen binnen het Star Wars-universum, want er staat dus nog genoeg op de planning!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.