Liam in Down the Road zorgt voor ontroering: “Ik wil graag een normaal mens worden”

Door Redactie
Gordon Down The Road

Fijn kijkmateriaal is het programma ‘Down the Road’van Gordon, waarin hij met een groep jongeren met het syndroom van Down op reis gaat. Ook de aflevering van vandaag zit weer vol met allerlei leuke tripjes. Maar er is één uitspraak die eruit springt, namelijk die van Liam. “Ik wil graag een normaal mens worden.”

Een serieus gesprek

Een helikoptervlucht, slapen op een boot, eten van oesters én een karaokeavond, er was ook deze aflevering genoeg leuks te beleven. Maar Gordon maakte ook tijd voor serieuze gesprekken. Hij neemt Liam even apart en vraagt hem wat hij van het avontuur vindt, aangezien hij hoorde dat Liam het in het begin niet makkelijk vond.

“Ik vond het moeilijk dat ik een meisje of jongen met Downsyndroom zou leren kennen”, vertelt hij goudeerlijk. Gordon wijst hem erop dat hij zelf ook down heeft, en is benieuwd of hij het inmiddels wel naar z’n zin heeft. “Ik vind het wel fijn, maar ik wil graag een normaal mens worden. Ik voel me heel verdrietig dat ik het Downsyndroom heb en dat mensen mij daarom pesten.”

“De wereld kan nog wat van je leren”

Dit oprechte gesprek tussen Gordon en Liam zorgt voor veel ontroering bij de kijkers. “Lieve Liam, mensen zonder down kunnen echt veel leren van jou!”

En opnieuw raken de kijkers weer niet uitgepraat over hoe goed Gordon dit doet. Haters én lovers van de zanger en presentator zijn het er over eens: “Dit is Gordon op z’n best.”

Down The Road is elke dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.