Lethal Weapon: meer info over ‘nieuwe Riggs’ en Psych-ster Maggie Lawson

Veronica Superguide logo
Lethal Weapon: meer info over ‘nieuwe Riggs’ en Psych-ster Maggie Lawson

Lethal Weapon: meer info over ‘nieuwe Riggs’ en Psych-ster Maggie Lawson

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De populaire politieserie Lethal Weapon ging onlangs door een diep dal, na het ontslag van Clayne ‘Riggs’ Crawford. De hoofdrolspeler wordt vervangen door Sean William Scott, en er is nu meer bekend over zijn precieze rol!

Het leek er aanvankelijk op dat Scott de broer van Martin Riggs (Clayne Crawford) zou spelen, maar de opzet is inmiddels veranderd. 

Scott speelt Wesley Cole, een veteraan die naar Los Angeles verhuist om dichter bij zijn dochtertje te wonen. Hij ontmoette zijn ex-vriendin Natalie Flynn (Maggie Lawson, bekend van Psych) tijdens een operatie op het strijdtoneel, en belandt wéér bij haar op de OK.

Bye bye

Hoe Cole precies in contact komt met rechercheur Murtaugh (Damon Wayans) is nog niet helemaal duidelijk. We weten wel dat Sean William Scott Clayne Crawford vervangt in Lethal Weapon. Crawford vertolkte de rol van Martin Riggs, maar werd aan het einde van vorig seizoen plotsklaps ontslagen.

Hoofdrolspelers van een serie hebben doorgaans veel te vertellen op de set (men kan immers niet zonder ze), terwijl personeel achter de schermen vaak inwisselbaar is. Crawford zette dit regelmatig in om collega’s te intimideren. Toen Damon Wayans tijdens een stunt geraakt werd door rondvliegend materiaal, in een aflevering die Crawford regisseerde, was voor hem de maat vol. Wayans wilde niet meer met hem werken (en hield later een indrukwekkend twittertirade).

Spoiler?

Het tweede seizoen Lethal Weapon eindigde met een cliffhanger van jewelste. Riggs werd zonder pardon neergeschoten bij het graf van zijn vrouw. De finale werd vóór de beschuldigingen opgenomen, dus waarschijnlijk was het de bedoeling dat Riggs de aanslag zou overleven. Toen Crawford ontslagen werd, was het meteen een definitief einde voor zijn personage.

Een derde seizoen van het populaire Lethal Weapon hing aan een zijden draadje. In mei werd bekend dat Sean William Scott de ‘nieuwe Riggs’ zou spelen. Scott werd het bekendst met zijn rol als Steve Stifler in de melige American Pie-films. Mogelijk heb je ‘m ook gezien in Dude, Where’s My Car? The Dukes Of Hazzard (2005) of de Ice Age-films, waarin hij de opossum Crash speelde.

Het derde seizoen van Lethal Weapon begint eind september in de Verenigde Staten. Wanneer de avonturen van Murtaugh en… Cole hier te zien zijn is nog niet bekend.

Lees verder