Lethal Weapon: populaire serie in gevaar na ontslag Clayne Crawford

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lethal Weapon: populaire serie in gevaar na ontslag Clayne Crawford

Lethal Weapon: populaire serie in gevaar na ontslag Clayne Crawford

|
|

Laatste update:

Het rommelde al langer op de set van de Lethal Weapon-serie, maar de situatie is nu echt áán. Clayne Crawford, die de hoofdrol van Martin Riggs speelt, is ontslagen! Een derde seizoen van de populaire serie staat nu op losse schroeven.

Crawford kwam eerder in opspraak, omdat zijn collega’s zich niet veilig voelden in de buurt van de acteur. Na een meltdown van epische proporties moest hij van FOX therapie volgen (en een schadevergoeding betalen) om bij de serie betrokken te blijven.

Verder werd medehoofdrolspeler Damon Wayans geraakt door rondvliegend materiaal tijdens de opnames van een aflevering die Crawford regisseerde. Toen Wayans aangaf even geen zin meer te hebben in gevaarlijke stunts, schold Crawford hem de huid vol. Sindsdien spraken de acteurs niet meer met elkaar zodra de camera uit ging.

Of FOX na evaluatie heeft besloten Crawford weg te sturen, of dat er in de tussentijd nóg meer heeft plaatsgevonden is niet bekend. Eén ding is wel duidelijk: Lethal Weapon is op zoek naar een nieuwe Riggs. Alle collega’s van Crawford voelen zich ‘too old for this shit’.

Wie oh wie?

Naar verluidt zoekt FOX momenteel koortsachtig naar een vervanger van Clayne Crawford. Het gebeurt niet vaak dat een televisieserie een rol opnieuw cast, maar Lethal Weapon is momenteel één van de populairste series van FOX.

Volgens geruchten hebben meerdere acteurs al bedankt voor de rol. De makers hebben haast, want het netwerk wil de series van het nieuwe seizoen komende maandag al presenteren. Mochten ze voor die tijd geen vervanger kunnen vinden, dan is een derde seizoen hoogst onzeker; in elk geval binnen afzienbare tijd.

In Nederland is Lethal Weapon te volgen via Veronica.

Lees verder