Ruben Nicolai in LEGO Masters

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ruben Nicolai in LEGO Masters

Kijkers LEGO Masters ergeren zich enorm aan ‘oneerlijke’ brickmaster

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Kijkers van RTL 4-hit LEGO Masters beginnen zich steeds meer te ergeren aan 'brickmaster' Bas Brederode, het enige jurylid van dit verder ontzettend sympathiek programma. Ze vinden het niet kunnen dat één iemand kan beslissen wie eruit vliegt.

Kijkers van LEGO Masters - en die zaten gisteren weer massaal (1,1 miljoen) voor de buis - genieten van de 'gewone' Belgen en Nederlanders die in duo's meedoen aan de show (ook al is het voor de deelnemers loodzwaar). Toch valt brickmaster Bas, werknemer bij LEGO, wat minder in de smaak...

Kritiek op brickmaster

Hoewel er gisteren niemand naar huis hoefde, reikt de macht van brickmaster ver. Heel ver. Hij bepaalt wie 't het beste deed en beslist doorgaans ook wie het veld moet ruimen. Daarnaast mag hij soms ook voorwerpen (oftewel: opdrachten) aan de duo's toewijzen en lijkt hij, volgens kijkers, duidelijke voorkeuren te hebben. En dat valt misschien wel éxtra op omdat er verder helemaal geen andere juryleden meedoen. Brickmasters wil is wet!

LEGO Masters

Tot nu toe zorgt brickmasters 'macht' in ieder geval niet voor inzakkende kijkcijfers. Met 1,1 miljoen kijkers scoren de blokjesbouwers nog altijd de pannen van het dak. Ook gisteren stonden ze weer voor een heftige uitdaging: bouw een brug. Iets dat sommigen nog nóóit hadden gedaan. Vervolgens legden presentatoren Ruben Nicolai en Kürt Rogiers er gewichtjes op en zien hoe zo'n zorgvuldig gebouwde brug in elkaar dondert is natuurlijk héérlijk! Aflevering gemist? Kijk 'm hier terug!

LEGO Masters is elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder