Ruben Nicolai in LEGO Masters

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ruben Nicolai in LEGO Masters

Kijkers genieten van ‘heerlijk positief programma’ LEGO Masters

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren kwam RTL 4 voor het eerst met LEGO Masters op de proppen, een bouwshow waarin duo's de plezantste LEGO-bouwsels in elkaar klikken. Deze Belgisch-Nederlandse productie viel énorm in de smaak bij kijkers thuis.

Ruim 1,5 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd voor de grote opening van LEGO Masters, zo onderzocht Stichting KijkOnderzoek. Een mega-aantal! En gelukkig voor RTL zit het óók goed met de kwaliteit van de show.

LEGO Masters?

In LEGO Masters begeleidt presentator Ruben Nicolai duo's die elke week door middel van een aantal opdrachten moeten bewijzen dat ze indrukwekkende, verhalende LEGO-bouwwerken kunnen maken. Met behulp van miljoenen blokjes uit de 'brickshop' mogen ze zich bewijzen tegenover een échte LEGO-'designer'. De reacties? Die waren haast unaniem positief!

'Heerlijk positief'

We gaan nog even door. Want het stroomde gisteren over van de lof en dat zie je toch ook niet zo vaak op Twitter. "Wat een heerlijk positief programma", vindt kijker Willem. "Perfect voor deze tijd. Geen gezeur, alleen maar sympathieke mensen die helemaal op gaan in hun passie en mooie creaties maken. Ik doe het ze niet na." Ook roept het van die heerlijke nostalgie-gevoelens op. "Ik krijg plotseling zo’n vreselijke zin om de LEGO achter het luik op zolder te gaan pakken", aldus kijker Karin.

Casting

Toch nog één puntje van kritiek dan. Of, nou ja, kritiek? 'Opmerkelijk', zo kunnen we het gerust noemen. Volgens oplettende kijker Gillian lijkt onze LEGO Masters wel héél erg op de Amerikaanse versie. Zélfs op het gebied van casting! Zo lijkt het soort duo ('het koppeltje', 'vader en zoon', 'oude vriendinnen') ook bij ons terug te komen.

LEGO Masters is elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 4. Programma gemist? Kijk het hier terug!

Lees verder