Klaar! Flikken Rotterdam is gereed voor het derde seizoen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Klaar! Flikken Rotterdam is gereed voor het derde seizoen

Klaar! Flikken Rotterdam is gereed voor het derde seizoen

|
|

Laatste update:

De opnames voor het derde seizoen Flikken Rotterdam zitten er op! AVROTROS heeft bekendgemaakt wanneer de spannende politieserie weer te zien is. Met één hoofdrolspeler minder!

In het derde seizoen keren de meeste vaste gezichten terug. Hein Berg (Huub Stapel), Dries van Weelden (Mark van Eeuwen), Esther Wegereef-Siebelink (Maartje van de Wetering) en Stan Vroom (Cees Geel) zijn weer van de partij. Nieuwe aanwinsten voor het Rotterdamse korps zijn Ortál Vriend (Celblok H) en Joy Delima. Over de personages die ze spelen is nagenoeg niets bekend.

Kijkers nemen wel afscheid van rechercheur Lieve Jansons (Maryam Hassouni). Maartje van de Wetering blijft gelukkig wel, ondanks haar succes als dirigente. Hoewel Hassouni de rol van Jansons erg leuk vond, werkt ze de laatste tijd aan de film AMS Secrets.

Femme fatale

In deze thriller verliest een Britse bankier een pokerwedstrijd, waardoor zijn leven in ernstig gevaar komt. Hij vertrekt naar Amsterdam, en duikt onder bij ene Vera Tribbe (Hassouni). Deze vrouw heeft echter een hele skelettencollectie in haar kast.

Naast Hassouni spelen o.a. Daniël Boissevain en Jeroen Krabbé in AMS Secrets. De film wordt geregisseerd door Andy Newbery, die eerder de misdaadserie 35 Diwrnod maakte. Dat is geen spelfout: de thriller is in het Welsh. AMS Secrets gaat op 15 september in première.

Flikken Rotterdam begint een weekje eerder. De eerste aflevering van het derde seizoen is op vrijdag 7 september te zien, op NPO1.

Ook niet onbelangrijk: Flikken Maastricht, waarvan de Rotterdamse variant een spin-off is, krijgt een dertiende seizoen. De opnames gaan dit najaar van start.

Lees verder