Maestro bereikt bloedstollende finale

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maestro bereikt bloedstollende finale

Maestro bereikt bloedstollende finale

|
|

Laatste update:

Hadewych Minis en Maartje van de Wetering maken zondagavond uit wie dit seizoen de beste amateurdirigent is in de finale van Maestro. De actrices gunnen elkaar de winst maar wie de gouden baton mee naar huis neemt wordt waarschijnlijk puur een smaakkwestie.

Publiek

“De stem van het publiek thuis geeft waarschijnlijk de doorslag”, denkt Maartje. “We zijn ontzettend aan elkaar gewaagd. Hadewych en ik zijn ook best wel hetzelfde. Allebei ambitieus en we leggen de lat hoog.” Dat denkt ook Hadewych: “We liggen zo dicht bij elkaar. Het zal misschien uitdraaien op een smaakkwestie”, aldus de actrice. “Of er moet een moment komen dat er iets misgaat. Of dat ik te zenuwachtig ben voor de juiste expressie.”

Beethoven

Spannend wordt het in ieder geval, zegt Hadewych. “Ik gun het Maartje heel erg. Ze doet het geweldig. Ze is sierlijk en maakt de goede bewegingen en is bovendien kundig.” Maartje prijst op haar beurt Hadewychs enorme groei. “Tijdens de laatste uitzending was ik echt onder de indruk. Ze staat er vol overtuiging. Daar krijg ik dan toch weer kriebels van.” Tijdens de finale dirigeren Hadewych en Maartje allebei een zelfgekozen stuk en komt er een dirigentenbattle. De winnaar daarvan doet nog een derde stuk. Ook dirigeren beide actrices de Vijfde Symfonie van Beethoven. “Dan is goed te zien hoe verschillend we dirigeren”, aldus Maartje.

Wie er ook met de winst naar huis gaat, beiden zijn een levenservaring rijker. “Er is een wereld voor mij opengegaan wat muziek betreft. Het is ook zonder twijfel het aller engste wat ik ooit heb gedaan”, zegt Maartje, die er nu vooral met plezier op terugkijkt. “Zo dicht op de muziek zit je normaal nooit. De bok is misschien wel de meest fantastische plek op de wereld.” Hadewych sluit zich daar bij aan. “Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Je wordt geconfronteerd met je eigen zwakheden. Maar het is ook heel leuk geweest”, aldus de actrice. “Het is zo gaaf om voor zo’n orkest te staan. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Lees verder