Chernobyl

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chernobyl

Kijktip: Indrukwekkende serie Chernobyl vanaf nu op Canvas!

|
|

Laatste update:

Spannend, indrukwekkend en onthullend, in 2019 was dit de serie waar iedereen het over had. Chernobyl vertelt het waargebeurde verhaal van de schokkende kernramp bij Tsjernobyl. En vanaf vandaag kun je deze topserie gratis bekijken op het Belgische kanaal Canvas! 

De ramp

De miniserie Chernobyl draait om de kernramp van 1986 toen in de voormalige Sovjet-Unie een kernreactor ontplofte. Het aantal slachtoffers was zo krankzinnig hoog dat de hele wereld in rep en roer was. Met mooie beelden en klasse acteerwerk zien we het verhaal tot leven komen. Hoe komt het dat de reactor explodeerde? Was het te voorkomen en bij wie licht de schuld? Chernobyl laat op een schokkende manier zien wat voor dramatische gevolgen de beslissingen van mensen kunnen hebben. Een confronterend verhaal over het menselijke falen en de arrogantie die tot catastrofes kan leiden.

Wereldhit

Toen HBO in 2019 kwam met deze dramaserie, waren de kijkers laaiend enthousiast. Chernobyl is een van de meest gewaardeerde tv-reeksen ooit. De cijfers liegen er niet om: de miniserie staat momenteel op een 9.4. De serie won ook nog 10 Emmys! Vanavond worden de 2 eerste afleveringen uitgezonden op het Belgische kanaal Canvas. Begin de popcorn alvast klaar te zetten!

Lees verder