Million Dollar Island

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Million Dollar Island
SBS

Kijkers woest om finale Million Dollar Island: 'Ga je schamen, SBS!'

|
|

Laatste update:

Fans zaten gisteravond voor de buis gekluisterd voor de grote finale van Million Dollar Island. Maar anders dan de naam doet vermoeden, bleek er helemaal geen 'million dollar' te winnen. De drie finalisten gingen uiteindelijk opgeteld met 'slechts' 170.000 euro naar huis. En daar zijn kijkers niet over te spreken.

Wat gebeurde er?

Er vielen gisteravond nog zes deelnemers af in Million Dollar Island. Er bleven drie finalisten over: Remy, Demi en Robert Jan. Zij namen het in de finale tegen elkaar op. Rijkdom was echter niet gegarandeerd… De kandidaten moesten kistjes openen, waarbij elk kistje 10.000 euro waard was. In drie van de kistjes zaten echter bommen. En wie de bom trof, was alles kwijt. Uiteindelijk ging Demi naar huis met 40.000 euro en Robert Jan met 'slechts' 10.000 euro. Remy kwam er het best vanaf en won 120.000 euro.

'Lekker goedkoop!'

Tja... dat is toch wat anders dan een miljoen euro die verdeeld zou worden onder de deelnemers die twee maanden zouden overleven op een onbewoond eiland. Veel kijkers van Million Dollar Island hebben teleurgesteld gereageerd op de uitkomst van de finale van het SBS6-programma. "SBS komt er lekker goedkoop vanaf. Doen alsof je een miljoen uitkeert en dan zo'n finalespel waarbij je natuurlijk nooit tot het laatste kistje speelt", twittert een kijker. "Je gaat dus weet ik veel hoe lang op een eiland zitten om een miljoen te winnen, en blijkt in de finale dat je dat wel op je buik kan schrijven. Wie geeft zich hier nog voor op volgend jaar?", schrijft een ander.

Verkocht aan de VS

Het programma begon in totaal met honderd kandidaten. Zij hadden allemaal een polsbandje dat 10.000 euro waard was. Daarna konden zij door het spelen van spellen bandjes winnen en verliezen. Mensen die opgaven moesten hun bandje aan een achterblijver naar keuze geven. Begin maart werd bekend dat Talpa het programma, dat gepresenteerd werd door Dennis van der Geest, al voor de eerste uitzending had verkocht aan de Verenigde Staten. De door John de Mol bedachte show is straks ook te zien op de Amerikaanse tv-zender NBC.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder