Kijkers verdeeld over Arcadia: ‘zeer matig’

De dystopische serie (met hoofdrollen voor Monic Hendrickx en Maarten Heijmans) ging vorige week al matig van start en ondanks dat de KRO-NCRV inmiddels een tweede seizoen heeft besteld, waren de meeste kijkers ook deze week niet enthousiast. 

Arcadia
© KRO-NCRV

Waar eerdere Vlaams-Nederlandse coproducties zoals Undercover, een groot succes waren, valt Arcadia minder in de smaak. Kijkers vinden de fictie-serie 'te saai'. “Na 2 afleveringen nog niks gebeurd", klaagt een kijker. Een ander laat weten Arcadia ‘zeer matig’ te vinden. “Dit is echt niet goed, matig tot slecht geacteerd en er gebeurt niets.”

Absurditeit

Toch is niet iedereen negatief. Een kijker vindt het verhaal wel ’veelbelovend’ en ‘uitstekend vertolkt’. Een ander merkt op dat 'de mix van Belgen en Nederlanders (ook in 1 gezin) ongeloofwaardig is’, maar dat hij desondanks blijft kijken. “Juist vanwege de absurditeit van het onderwerp.”

Één miljoen euro

Voor zowel de KRO-NCRV als voor de acteurs zou het pijnlijk zijn als Arcadia daadwerkelijk een flop blijkt. De serie kostte namelijk alleen al per aflevering één miljoen euro en is daarmee een van de duurste Nederlandse producties ooit.

Arcadia is iedere zondag rond 21.20 uur te zien op NPO 3.