• TV

Kijkers Matthijs Gaat Door gepikeerd: ‘Minder praten, meer muziek!’

Matthijs Gaat Door

Matthijs Gaat Door vestigde zich door de swingende livemuziek, maar tegenwoordig lijkt Matthijs liever ellenlange gesprekken te hebben met zijn gasten. Volgens veel kijkers mag het allemaal wel wat minder met dat geleuter.

Matthijs Gaat Door staat bekend om de spetterende live-optredens, maar tijdens de aflevering van zaterdag werd er vooral veel gepraat. Dieuwertje Blok sprak over het boek dat ze schreef over haar moeder, en acteurs Gijs Scholten van Asschat en zijn zoon Reinout vertelden over hun nieuwe film (en vooruit, zongen samen een liedje). Daarna was het de beurt aan Joop van den Ende voor een lang interview, met tussendoor een spaarzame cover.

Prima, maar de kijkers wilden muziek, verdorie!

Alsnog muziek in Matthijs Gaat Door

De muziek kwam uiteindelijk alsnog! Hadewych Minis zong een Nederlandse versie van My Funny Valentine van Chet Baker. Gelukkig, want de band van Jonathan Jeremiah was al bijna in slaap gevallen.

De andere hit van Matthijs van Nieuwkerk, Chansons! met hulp van Rob Kemps, keert op 9 oktober terug op televisie. Dát is bij uitstek een programma waarin we Matthijs en Rob juist wél graag horen praten.

Je ziet Matthijs Gaat Door elke zaterdag op NPO1, rond 21:30 uur. De aflevering van vanavond kijk je terug op NPOStart.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.