Kijkers Khalid & Sophie blij met optreden Hans de Booij: Annabel!

Als je de jaren 80 hebt meegemaakt, dan ken je de hit Annabel van Hans de Booij sowieso! De zanger dook vanavond op bij Khalid & Sophie, en kijkers waren erg blij met de halfvergeten artiest.

Hans de Booij zingt Annabel

Hans de Booij was precies een week geleden te gast in First Dates, waarin hij kennismaakte met Irma. Het stel is van plan om nog een keer af te spreken, maar tot nu toe is het er niet van gekomen. Kijkers kregen tijdens Khalid & Sophie een echte ‘aha-erlebnis’. “Hee, dat is de zanger van de megahit Annabel! Hoe zou het met hem gaan?”

Het antwoord: beter! Na zijn grote hit in de jaren 80 raakte de zanger verslaafd aan alcohol en marihuana, ging failliet en trouwde twee keer (en scheidde trouwens óók tweemaal). “Succes is prachtig, maar ook levensgevaarlijk… Als je te veel applaus krijgt ga je denken dat je fantastisch bent, en dan gaat het verkeerd.”

Annabel!

De zanger scoorde met Annabel, maar dat succes vrat Hans na een tijdje ook helemaal op. “Je gaat in de muziek voor de vrijheid. Dan heb je succes en dan ga je elke avond hetzelfde doen! Dan ga je je toch afvragen waar je mee bezig bent.” Op een gegeven moment raadde de dokter van Hans hem zelfs af om het nummer nog te zingen, maar dat is inmiddels al weer heel wat jaren geleden. Hans kroop tóch weer achter de piano om Annabel te zingen.

Het wordt niets zonder jou!

Kijkers waren érg blij om het nummer te horen, en te zien hoe het ging met het jaren 80-icoon. Khalid Kasem liet wel wat vragen liggen: hoe zat het nou precies met die verslavingen, en waar wás de zanger al die jaren?

Hans de Booij brengt binnenkort een biografie uit, waarin hij het waarschijnlijk allemaal vertelt. De kans is groot dat hij de komende weken ook nog wel eens op televisie voorbijkomt; al dan niet in gezelschap van Annabel.

Je ziet Khalid & Sophie elke werkdag op NPO1, vanaf 19.00 uur.