Kijkers vinden Jouke uit Boer Zoekt Vrouw niet aardig: 'Deze boer geeft mij Sheldon-vibes!'

Door Redactie
boer zoekt vrouw jouke

De eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw zit er nog maar net op, maar boer Jouke wordt door het slijk gehaald door de kijker. 

Gisteravond kregen we vijf boeren te ontmoeten die we dit seizoen volgen in hun zoektocht naar ware liefde op het platteland in het KR0-NCRV-programma Boer Zoekt Vrouw. Boer Jouke deed het aanvankelijk niet slecht. Hij ontving 434 brieven - en dat terwijl er dit jaar minder brieven binnenstroomden dan vorig jaar. Maar die populariteit was van korte duur toen Jouke met een bot bijltje door de stapel post begon te hakken. 

'Is dit LuckyTV?'

De introductie van de boeren maakte sowieso nog al wat los. Sommige kijkers vonden het allemaal bijna lijken op een satirisch filmpje van LuckyTV.

'Vrouwelijke dierenartsen? Smerig!' 

Vrouwen die werken als boer, vindt Jouke niet vrouwelijk. En een vrouwelijke dierenarts? Ook niet oké. “Die zijn altijd smerig en vies en daar houd ik gewoon niet van." Blijkbaar ruikt de boer zelf naar een mandje rozen.

'Lekker direct, toch?' 

De reacties op Twitter volgden al snel: "Wat een rare opvattingen heeft boer Jouke. Heeft hij ooit wel eens een vrouw gezien überhaupt..." Toch kunnen sommigen zijn eerlijkheid ook wel op prijs stellen: "Een man met een mening, lekker direct, dat is toch fijn. Weet je gelijk waar je aan toe bent." Iemand anders moest meteen denken aan Sheldon uit The Big Bang Theory: '"Deze geeft mij Sheldon-vibes! Bazinga!"

Al met al, hadden de kijkers weer genoeg om van te genieten.  

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is elke zondag om 20:30 te zien op NPO 1. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.