Kijkers genieten van Steenrijk, Straatarm-aflevering: 'Mooie mensen'

Steenrijk, Straatarm werkt vaak op de zenuwen bij kijkers, maar toch blijven de hartverwarmende verhalen het meest bij. In deze aflevering zien we hoe Sinclair en Patrick hun woning in het Gooi inwisselen voor een sociale huurwoning in Schiedam. 

Steenrijk, Straatarm
© Talpa

In Steenrijk, Straatarm wisselen twee huishoudens van leven én van portemonnee. In de aflevering van vanavond ruilen Richard en zijn zoon Patrick hun huisje in Schiedam in voor een piekfijne woning in het Gooi. In plaats van de schamele tachtig euro in de week, hebben zij nu de tweeduizend euro van ex-koppel (ze wonen nog steeds gezellig samen) Sinclair en Patrick te besteden. 

Emotioneel

Ook Sinclair en Patrick schrikken behoorlijk van hun nieuwe stulpje: "Dit is gewoon hysterisch." Emotie dringt ook zeker even binnen, "Ik denk dat ze plezier hebben samen in zo'n ruimte. Ik weet ook niet waarom ik daarvan moet huilen, maar het pakt me gewoon", vertelt Patrick. "Ik moet dit even op mij in laten werken."

Wekelijkse donatie

Na een week komen de twee stellen samen om hun ervaringen van de ruil te delen. Het 'rijke' stel is zo geschrokken van de financiële situatie van Richard en Alex, dat ze het gezin een wekelijkse donatie toesturen. Daar zijn vader en zoon ontzettend dankbaar voor. 

'Een en al liefde'

Hoewel de kijkers - zoals gewoonlijk - nogal verdeeld zijn over de steenrijke deelnemers, kunnen ze niet anders dan lof hebben voor de hartverwarmende aflevering. "Wat een lief gebaar om ze wekelijks bij te staan", schrijft een kijker op Twitter. Een ander geniet van de oprechtheid van beide stellen: "Mooie mensen!" Kijkers zijn het met elkaar eens tijdens de terugblik op deze 'mooie aflevering'. "Een en al liefde voor beide kanten!"

Steenrijk, Straatarm is iedere woensdagavond rond 20.30 uur te zien op SBS6.