‘Omstreden advocaat was in de race om opvolger DWDD te presenteren’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Omstreden advocaat was in de race om opvolger DWDD te presenteren’

‘Omstreden advocaat was in de race om opvolger DWDD te presenteren’

|
|

Laatste update:

Advocaat Khalid Kasem was in de race om de opvolger van De Wereld Draait Door te presenteren. Was, want nu Kasem ervan beschuldigd wordt vertrouwelijke informatie te hebben doorgespeeld aan het criminele kopstuk Ridouan T. zijn de kansen wel een beetje geslonken.

BNNVARA bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat er gewerkt wordt aan een opvolger van de populaire show De Wereld Draait Door. Presentator Matthijs van Nieuwkerk stopte dit jaar met het programma, en naar een nieuwe show wordt nog gezocht.

Volgens het AD werden er proefopnames gemaakt met o.a. Jort Kelder, Annechien Steenhuizen, Sophie Hilbrand, Splinter Chabot én Khalid Kasem. BNNVARA gaf aan erg enthousiast te zijn over zijn deelname, en wilde graag met hem praten over een mogelijke samenwerking. Totdat hij ervan beschuldigd werd informatie gedeeld te hebben Ridouan T, dus.

Khalid Kasem werd een bekend figuur als advocaat van rapper Boef, en vertegenwoordiger van de familie van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri. Peter R. De Vries trad een tijd lang op als directeur van het advocatenbureau De Vries & Kasem. Volgens onderzoek van NRC Handelsblad en Algemeen Dagblad denken de politie en het Openbaar Ministerie dat Kasem een paar jaar geleden informatie over een lopend onderzoek deelde met de misdaadorganisatie van Ridouan T. Recent spraken we met misdaadjournalist John van den Heuvel over T's criminele organisatie, en zelfs híj was er door geschokt.

Kasem ontkende tegenover het AD met klem, en gaf aan te beseffen dat zijn reputatie als advocaat aan een zijden draadje hing door de beschuldigingen.

Doe mee: Superguide pubquiz!

DWDD 2

De ophef betekent sowieso dat Khalid Kasem uit ‘the picture’ is als presentator bij BNNVARA. Een woordvoerder meldt dat de advocaat momenteel zijn handen vrij wil houden om zich tegen de beschuldigingen te verweren. Wat de omroep betreft zijn de gesprekken met Kasem dus voorbij.

Het is een vrij bizarre twist in een toch al opmerkelijk verhaal.

Foto: BNNVARA: Benjamin Kamps

Lees verder