Kevin Spacey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kevin Spacey
OphefHollywood

Kevin Spacey maakt comeback

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Kevin Spacey pakt na jaaaaren weer een grote rol. Dit is de eerste keer dat hij weer werkt aan een grote productie sinds hij bijna vijf jaar geleden werd ontslagen bij House of Cards wegens beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Welke film?

Het gaat om een rol in de historische dramafilm 1242 - Gateway to the West, over de Mongoolse leider Batu Khan, zo maakt het ANP bekend. 

1242 - Gateway to the West

De film gaat over de invasie die Khan, de kleinzoon van Genghis Khan, leidde in Europa en hoe een ontmoeting met een spirituele man en een kasteel in Hongarije het einde van de opmars van Khan inzetten. Naast Kevin zitten ook Eric Roberts en Christopher Lambert in de film, waarvan de opnames in het najaar van start gaan in Hongarije.

Kevin Spacey-comeback

De ooit zo geliefde acteur begon eigenlijk vorig jaar al aan een kleine comeback, toen-ie een rolletje boekte in een Italiaanse film, zijn eerste sinds hij enorm onder vuur kwam te liggen wegens verhalen rond ongepast seksueel gedrag. Acteur Anthony Rapp kwam in 2017 met het verhaal naar buiten dat toen hij veertien was, een volwassen Spacey hem betastte. Meer beschuldigingen van anderen volgden waarna Netflix Kevin naar buiten schopte bij House of Cards. Sindsdien kwam Kevin eigenlijk alleen nog maar in het nieuws met bizarre, weirde filmpjes die heel vervreemdend aanvoelden.

Tijdens arbitrage (particuliere rechtspraak buiten de gewone rechter om) met de producenten van de Netflixshow werd vastgesteld dat Kevin met zijn gedrag contractbreuk pleegde. Hij moet daarvoor een schadevergoeding van ruim 30 miljoen dollar dokken.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder