Nans, Cora en Maud in Boer zoekt Vrouw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nans, Cora en Maud in Boer zoekt Vrouw
NPOBoer zoekt Vrouw

Keuzemoment Boer zoekt Vrouw-Evert krijgt compleet andere wending: 'Nu al het hoogtepunt van dit seizoen'

|
|

Laatste update:

Terwijl de andere boeren hun keuzemoment al hadden gehad, moest boer Evert nog een dame naar huis sturen. Aan de ronde keukentafel maakte de boer van weinig woorden bekend met wie het niks gaat worden: Nans, Cora of Maud. Toen gebeurde er iets dat nog nooit is gebeurd in de Boer zoekt Vrouw-geschiedenis. 

Emotioneel moment

Teleurstelling, opluchting of zelfs woede: het keuzemoment maakt veel los bij de kandidaat die is afgewezen. Maar de reactie van de eerste afgewezen logee van boer Evert, hebben kijkers nog niet eerder gezien. "Ja, ik vind het voor Cora heel erg jammer. Maar nee, het wordt, denk ik... Nee het lukte niet", stamelt de boer als hij zijn keuze bekend maakt. Daarna maakt hij nog een onhandige opmerking over dat het eten wel lekker was. 

Deurtje verder

Vaak volgt er nu een verdrietige scène waar de koffer wordt gepakt met Yvon, maar dat is nu niet aan de orde. "Nou, dan ga ik een deurtje verder", reageert Cora op de afwijzing. Ze doelt op Koop, de broer van Evert. Zo gezegd, zo gedaan. Cora en Yvon rijden naar Koop, waar de kandidate vertelt dat ze een leuk gesprek met hem had gevoerd en dat er zelfs oogcontact was. Op de boerderij van Koop, een deurtje verder, wordt Cora met open armen ontvangen. "Ik dacht, leuke vent. Ik heb meer met jou gepraat dan met Evert", zegt ze tegen Koop. Haar kordate actie pakt goed uit: ze mag blijven voor een kopje thee. Op Twitter zijn kijkers enthousiast over deze onverwachte wending. "This girl is on fire. Niks geen gejammer bij het koffer-pakken. Hop, hartjespyjama opvouwen en als de rambam naar de broer van de boer." Een ander: "Cora die moeiteloos van Evert overstapt op zijn broer Koop is het beste moment in Boer Zoekt Vrouw ooit."

Publieksfavoriet Maud

Intussen zijn Nans en Maud nog in de race om het hart van boer Evert te veroveren. De keuze van kijkers is duidelijk: Maud is de publieksfavoriet van dit seizoen. En dat terwijl iedereen zich eerst groen en geel aan haar ergerde. Zelfs Angela de Jong is om. Op Twitter regent het ook nu weer complimenten: "Maud, wat ben jij leuk zeg. Echt ik geniet van je spontaniteit, hartelijkheid, puurheid, zachtheid en eigenheid. Heerlijk zij maakt dit seizoen #boerzoektvrouw een stuk leuker om naar te kijken. Zij geeft het programma kleur. Mooi mens!"

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we De Harry Potter-quiz, The Bubble en Julia. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder