Angela de Jong denkt ineens héél anders over Maud uit Boer Zoekt Vrouw

Maud uit Boer Zoekt Vrouw en Angela de Jong

'De ster van Boer Zoekt Vrouw': als tv-koningin Angela de Jong je zo noemt, dan weet je dat het zo is. Maud maakt al vanaf de eerste aflevering de tongen los. Maar waar iedereen zich eerst groen en geel ergerde aan de kandidate, steelt ze nu alle harten. Zelfs de kritische Angela is ontdooid. 

Vertederd door Maud

Zoals elke avond zat Angela ook gisteravond aan de buis gekluisterd. Tijdens het kijken van Boer Zoekt Vrouw gebeurde er iets vreemds. "Er overkwam me iets dat ik niet voor mogelijk had gehouden: ik was vertederd tijdens Boer Zoekt Vrouw", schrijft ze in haar AD-column. "Door Maud. Door Maud? Ja, door Maud."

Angela ging los op Maud

De tv-koningin heeft haar ergernissen aan Maud niet onder stoelen of banken geschoven. In een eerdere column ging ze helemaal los op de deelneemster. Ze had zich in tijden 'niet zo geërgerd', bijvoorbeeld aan het fragment met 'de grote knotsen'"Doordat ze (Maud, red.) in de brievenaflevering in een hangmat in haar woonkamer lag te schommelen, heb ik haar onmiddellijk ingedeeld in het hokje ‘geitenyoghurt, yoga, zweefteef’. (...) Maar haar meest irritante eigenschap is dat ze elk woord en elke lettergreep heel (pauze) na-druk-ke-lijk (pauze) uitspreekt. Daarmee geeft ze niet alleen elke zin de air mee alsof hij rechtstreeks uit de Troonrede komt, maar ze wekt ze ook de indruk geen al te hoge pet op te hebben van de verstandelijke vermogens van haar toehoorder."

Grote ommezwaai

Maar gisteren sloeg Angela's gevoel ineens om. Door het romantische moment dat Maud met Evert had beleefd, veranderde ze spontaan van gedachten over de kandidate. "Ik zag een vrouw die ook maar gewoon hunkert naar liefde en geborgenheid." De tv-criticus waardeert haar kwetsbaarheid. "Maud geeft zich wel. Met huid en haar. Aan boer Evert en daarmee aan ons tv-kijkers. En daar kunnen al die andere deelnemers én boeren nog wat van leren. Want je kunt het natuurlijk over oppervlakkige ditjes en datjes hebben als je samen een baal kuilgras verplaatst, maar je kunt het ook als Maud doen." Nu is het nog de vraag of boer Evert dat ook allemaal ziet. 

Boer Zoekt Vrouw is elke zondag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.