Angela de Jong ergert zich kapot aan Maud uit Boer zoekt Vrouw

Door Redactie
Angela de Jong en Maud uit BZV

Angela de Jong gaat in haar nieuwste column helemaal los op deelneemster Maud uit Boer Zoekt Vrouw. Ze heeft zich in tijden "niet zo geërgerd", aldus de opiniediva van het AD. In haar column in het AD schrijft Angela: “Er is voorlopig maar één iemand de ster van seizoen 12 van Boer zoekt Vrouw. En dat is Maud." 

'De natte droom van elke tv-maker' 

Angela gaat verder met haar lofzang over de kandidate uit Boer Zoekt Vrouw: "Maud is de natte droom van elke tv-maker én -kijker. Ze is de reden dat het genre reality-tv überhaupt is uitgevonden. Als ze zou opduiken in Koefnoen of De Luizenmoeder had iedereen na drie seconden gedacht: ik weet welk type de makers hier bedoelen, maar jammer genoeg hebben ze haar gebaartjes en manier van praten net iets te veel aangedikt om haar geloofwaardig te maken. Maar Maud bestaat dus gewoon.”

'Mooie handen, grote knotsen!' 

Angela werd ook erg blij door de scène waarin Maud de handen van boer Evert "mooie knotsen!" noemt. "Moet u zich eens indenken dat we niet de scène hadden gehad waarin Maud bij de eerste kennismaking Evert indringend in de ogen keek en zei: ‘Je bent het echt. Mag ik je handen even vasthouden? Mooie handen. Gróte knotsen. Gáát het?" 

'Zweefteef!'

En daar houdt Angela het niet bij. Ze is flink op stoom. "Doordat ze (Maud, red.) in de brievenaflevering in een hangmat in haar woonkamer lag te schommelen, heb ik haar onmiddellijk ingedeeld in het hokje ‘geitenyoghurt, yoga, zweefteef’. (...) Maar haar meest irritante eigenschap is dat ze elk woord en elke lettergreep heel (pauze) na-druk-ke-lijk (pauze) uitspreekt. Daarmee geeft ze niet alleen elke zin de air mee alsof hij rechtstreeks uit de Troonrede komt, maar ze wekt ze ook de indruk geen al te hoge pet op te hebben van de verstandelijke vermogens van haar toehoorder."

"Boer zoekt Vrouw 12 zou zonder Maud geen schim van zichzelf zijn", aldus een overtuigde AD-columniste Angela de Jong. "Ik heb me in tijden niet zo geërgerd aan iemand op tv als aan Maud, en dat is heerlijk." 

Angela de Jong verbaast zich er soms over dat haar mening zo veel losmaakt. 

Boer Zoekt Vrouw is elke zondag om 20:30 te zien op NPO 1.