Kees Momma over nieuwe documentaire bij Beau: 'Vermoeiend en heerlijk'

In Kees Vliegt Uit zien we eindelijk meer van de autistische Kees Momma. Het langverwachte vervolg op Het Beste voor Kees verschijnt binnenkort op Videoland. In Beau schuift Kees - eerder dan de uitzending - aan tafel om te praten over zijn ervaring.

Kees Momma
© RTL

Beau en Kees zitten met z'n tweetjes in de studio, omdat hij dit een stuk fijner vindt zonder allerlei afleidingen. "Het is nu zo rustig dat ik op mijn gemak het verhaal kan doen", legt de autistische Kees uit.

Hechte band 

"Het was best vermoeiend, maar ik heb een zeer hechte band opgebouwd met de maakster en het team. Het was heerlijk om met die filmploeg samen te werken en ik begon me daar dan ook op te verheugen", vertelt Kees over zijn ervaring met de nieuwe Videoland-documentaire. "Het was een onderbreking van de sleur van het dagelijkse leven. Ik kon de mensen van alles laten zien en vertellen."

Eigen huis

Kees krijgt in zijn documentaire zijn eigen huis en dat vond hij toch wel een behoorlijke opgave: "Dat was erg spannend. Mijn ouders waren heel erg bezig met mijn woontoekomst. Toen kwam plots een huis vrij en daar was ik erg blij mee."

De tekst gaat verder onder de trailer

Zelfstandig

Een groot deel van de documentaire draait om de zelfstandigheid van Kees, aangezien zijn ouders natuurlijk ook steeds ouder worden. Dat is aan alles te merken, legt hij uit. "Mijn ouders zijn heel erg oud geworden", vertelt Kees. "Ze kunnen mij niet meer de liefde, de hulp en de steun geven zoals vroeger. Dat is erg verdrietig. Ik zie ze ook bijna niet meer." Beau vraagt hem op welke manier hij daarmee omgaat. "Ik heb Mieke", antwoordt Kees dan over zijn nieuwe maatje. Ook vertelt hij dat hij zijn broers en familie heeft die voor hem klaarstaan. Ze hebben hem uitgelegd dat zij er zijn voor Kees wanneer zijn ouders er niet meer zijn. 

Nieuwe film

Beau vertelt Kees dat hij nu al uitkijkt naar een volgende film. Ook documentairemaakster Monique Nolte bevestigt dat er mogelijk een nieuwe documentaire komt over de populaire Kees Momma: "Ik ben nog niet klaar met dit verhaal." Kijkers zijn ook helemaal niet klaar met Kees en schrijven op Twitter dat ze hebben genoten van het interview bij Beau. "Prachtig!", schrijft een kijker. "Blijft indrukwekkend."

Kees Vliegt Uit is vanaf zondag 2 april te zien op Videoland. Beau is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.