Autistische Kees krijgt nieuwe docu op Videoland

Na het geweldige succes van de serie Het Beste voor Kees, over de autistische Kees Momma, komt er in april een vervolg op Videoland.

Kees Momma en zijn ouders

In de docuserie uit 2014 zagen kijkers hoe de ouders van Kees voor hem moesten zorgen. De nieuwe documentaire, genaamd Kees Vliegt Uit, zal in april te zien zijn.

Bekende Nederlander

Kees werd direct een bekende Nederlander, mede door zijn uitbarsting toen hij en zijn moeder tijdens een autorit werden ingehaald door mensen met een Duits nummerplaat. Hij begon een scheldtirage over ‘die rotmoffen’. In 2018 werd de documentaire door het Nederlandse publiek verkozen tot de beste 2Doc van de afgelopen vijf jaar.

Kees Vliegt Uit

De inmiddels 57-jarige Kees woont nog steeds bij zijn ouders. Zij zijn ondertussen 92 en 89 jaar en het zorgen voor Kees wordt dan ook steeds lastiger. In de nieuwe documentaire wordt Kees’ weg naar zelfstandigheid gevolgd, wat voor hem lastig is vanwege alle prikkels in de buitenwereld. De maakster wil met de documentaire aandacht vragen voor ouders van kinderen met een beperking en hoe zij omgaan met zaken als uit huis gaan. "Hoe pak je de stap naar zelfstandigheid aan en hoe maak je je los van elkaar?"

Bron: ANP/Veronica Superguide

Kees Vliegt Uit is vanaf 2 april te zien op Videoland.