Natasja Kamp van Koningsbrugge

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Natasja Kamp van Koningsbrugge
NPO

Kamp van Koningsbrugge-kijkers steunen Natasja Gibbs

|
|

Laatste update:

Natasja liep tegen een enorme muur aan in de tweede aflevering van de special edition van Kamp van Koningsbrugge. Ze merkte dat haar angst groter is dan ze ooit dacht en valt af.

Meer weten? Hier vind je ons hele dossier over Kamp van Koningsbrugge Special Edition.

Trots

Aan het begin van de aflevering benadrukt Natasja dat ze heel blij is dat ze meedoet. “Ik ben trots op ons. En op mezelf.” Maar als ze in het donker een navigatieopdracht moeten uitvoeren, slaat de angst toe en die nekt daar.

Angst uit het verleden

Natasja neemt Wouter in vertrouwen en vertelt dat ze bang is in het donker. “Ik slaap ook met een lampje naast mijn bed aan. Ik houd niet van het donker, omdat je niet kunt voorspellen wat er gebeurt. Tijdens mijn jeugd ben ik meerdere malen heel angstig geweest. Echt bang of de volgende dag wel zal komen.”

Gewelddadige opvoeding

Dit komt volgens Natasja door haar jeugd. “Ik heb als kind een vrij gewelddadige opvoeding gehad. Dat vormt je enorm. Dat zorgt ervoor dat je altijd op je hoede bent. Dus ik begrijp diep van binnen wel waar die onzekerheid vandaan komt.”

Fysiek en mentaal te zwaar

Het wordt inmiddels wel duidelijk dat de training fysiek en mentaal misschien wel te zwaar is voor haar. Commando Ray vraagt haar waarom ze eigenlijk meedoet aan het programma. “Ik wil van dit gezeik af. Mijn eigen gezeik. Ik ben degene die mezelf in de weg zit. Ik ben continu in gevecht met mezelf. Ik wil ook niet zoveel janken de hele tijd.”

Exit voor Natasja

De commando vindt dat ze een mooi karakter heeft en de juiste instelling. Maar ze gaat hier ook aan onderdoor. “Hoe graag we het je ook gunnen, we gaan het er hier niet uitkrijgen. Dus wil je alsjeblieft je badge eraf halen? Het spijt me, niet voor het programma, maar voor jou.”

Troost van Jeroen

Even later komt ook presentator Jeroen van Koningsbrugge haar troosten. Ik voer dit gevecht al m'n hele leven. Ik ben zo geprogrammeerd. Ik ben al zo sinds kleins af aan. Het is er zo bij mij ingeramd. Er is mij altijd verteld dat ik dingen niet waard ben of niet goed genoeg ben. Ik dacht dat ik er hier vanaf zou komen… maar ook hier zit ik mezelf in de weg. Ik weet niet of ik er ooit af kom. Maar ik had het voor geen cent willen missen”, vertelt Natasja aan hem.

Heldin

Natasja kan ook op veel steun van de kijkers rekenen. “Zij is mijn heldin.”

Kamp van Koningsbrugge zie je elke donderdag om 20.30 uur op NPO1. 

 

Lees verder