YouTuber en presentator Kaj van der Ree

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
YouTuber en presentator Kaj van der Ree

Kaj van der Ree noemt ‘outen’ NikkieTutorials ‘groot misverstand’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Nederlands' beroemdste YouTuber Nikkie de Jager, aka NikkieTutorials, kwam een aantal dagen geleden uit de kast als transgender. Het leverde haar gelukkig veel positieve reacties op, maar toch had de coming-out een naar randje: ze werd gechanteerd. YouTuber Kaj van der Ree ontkent nu dat hij Nikkie probeerde te 'outen'.

Hij noemt het in een uitgebreid verweer op insta allemaal een 'groot misverstand'. "Ik word overladen met berichten dat ik verantwoordelijk ben voor het outen van Nikkie. Dit slaat echt helemaal nergens op. Ik heb hier tien maanden geleden een vraag over gesteld in het programma Nieuwspunt. Alleen ik had 0,0 idee dat Nikkie daadwerkelijk transgender is."

Outen

Kaj, tevens presentator van BNNVARA's Proefkonijnen, voelde zich genoodzaakt te reageren nadat hij veel kritiek kreeg op het filmpje. YouTuber Alice Olsthoorn speurde de video waarin Kaj zijn uitspraken doet op en kwam vervolgens met een eigen filmpje (hierboven te zien) waarin ze Kaj beschuldigt van het outen van Nikkie. Wat zie hij destijds dan? Nou, onder meer dit: "Op YouTube-uitjes wordt al acht jaar lang achter Nikkie’s rug gefluisterd dat het vroeger een man was. Ik denk het trouwens niet. Nikkie, ben je een man of niet geweest? Laat het hieronder weten!"

Reactie

Olsthoorn en talloze boze kijkers vinden het allemaal erg laf. De reactie van Kaj zal ze dan ook niet geruststellen. "Ik vind het prachtig dat we in een land leven waar iedereen zichzelf kan en mag zijn", verweert Kaj zich. "Naar mijn mening is dit een gigantisch misverstand want alle mensen die mij langer kennen dan vandaag weten dat ik iedereen liefheb, en respect heb voor alles en iedereen." Hmmm, wordt ongetwijfeld vervolgd...

Lees verder