Jon Snow uit Game of Thrones krijgt zijn eigen biersoort

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jon Snow uit Game of Thrones krijgt zijn eigen biersoort

Jon Snow uit Game of Thrones krijgt zijn eigen biersoort

|
|

Laatste update:

In Amerika komt een nieuw biersoort op de markt ter ere van Jon Snow uit Game of Thrones. Want wat is een koning nou zonder zijn bier? Met dit gerstenat kan Jon lekker bijkomen na weer een bloederige veldslag tegen de Whitewalkers. Net als de door Kit Harington gespeelde held zelf belooft dit King in the North-biertje donker en sensueel te worden.

Stevig en romig

King in the North is afkomstig van de New Yorkse brouwerij Ommegang, en die prijst hun Jon Snow-bier aan als een stout die “gebrouwen is om een leider te helpen een lange donkere nacht door te komen”. De smaak van dit zware bier (11%!) zou vol zijn met “aroma’s van mout, koffie en chocola, gemengd met eiken, bourbon, en vanille.” Daarnaast zou het een afdronk hebben die beschreven wordt als “stevig en romig”.

Alweer het twaalfde Game of Thrones-biersoort

Dit speciale Game of Thrones-bier het is bepaald niet het eerste biersoort ter ere van de populaire fantasy-serie, integendeel: al sinds het derde seizoen brouwt Ommegang erop los, en dit Jon Snow-bier is dan ook maar liefst het twaalfde uit een hele productreeks. Deze Game of Thrones-dranken dragen allemaal tot de verbeelding sprekende biernamen als Iron Throne, Take The Black Stout, Fire and Blood, Valar Morghulis, Three-Eyed Raven, Seven Kingdoms, Valar Dohaeris en Bend The Knee.

King in the North is het vierde en laatste biersoort uit een productlijn met biertjes die opgedragen zijn aan een personage: eerder lanceerde Ommegang al een Hand of the Queen-ale voor Tyrion Lannister, een blonde maar zure Queen of The Seven Kingdoms-ale voor Cersei Lannister, en een Mother of Dragons-kriekje voor Daenerys Targaryen.

Het is niet het eerste bier voor een productie waar Harington in te zien is: de stoere acteur speelde eerder ook mee in de gitzwarte western Brimstone, die ook een eigen bier kreeg:

Zover wij weten zijn deze Game of Thrones-bieren in Nederland niet verkrijgbaar, maar mocht iemand weten of er ergens in het land (Nederland, niet Westeros) een speciaalzaak is die ze importeert, laat het ons dan graag even weten!

Lees verder