Duistere western Brimstone krijgt eigen biermerk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Duistere western Brimstone krijgt eigen biermerk

Duistere western Brimstone krijgt eigen biermerk

|
|

Laatste update:

Brimstone, de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven, krijgt een eigen biermerk. Cinema Brewers, een groepje cinefiele bierliefhebbers die films ‘vertalen’ naar nieuwe biersoorten, presenteert het Brimstone-bier op 9 januari tijdens de Nederlandse première van de western.

Gewelddadige thriller

Brimstone

is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Het is een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz (Dakota Fanning), een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt, gespeeld door Guy Pearce. Ook Game of Thrones-acteurs Kit Harington en Carice van Houten hebben en rol in de film. Check hierboven de trailer!

Brimstone-bier

Het Brimstone-bier is een American Amber Ale geworden met bloedsinaasappel, citrahoppen en Australische hoppen. De bloedsinaasappel verwijst naar het bloed dat rijkelijk vloeit in de film. De Australische hoppen zijn een eerbetoon aan de Australische hoofdrolspeler, Guy Pearce en de citrahoppen zijn een verwijzing naar de onschuld van het vrouwelijke hoofdpersonage. In de onderstaande video proeft Martin Koolhoven het bier zelf.

Première

Het bier is vanaf 12 januari op diverse plekken in het land verkrijgbaar. Brimstone draait vanaf die dag ook in de Nederlandse bioscopen. De western beleefde eerder dit jaar de wereldpremière op het festival van Venetië, waar de film door de critici enthousiast werd ontvangen.

Cinema Brewers

Eerder maakten de Cinema Brewers ook bieren geïnspireerd op filmklassiekers als Back to the Future, Pulp Fiction en Rebel without a Cause.

Lees verder