Johnny de Mol doet boekje open over drankgebruik

Door Robin Heerkens
Johnny de Mol in HLF8 op SBS6

Johnny de Mol deed gisterenavond een privé-ontboezeming in zijn kwakkelende vooravondtalkshow HLF8. Hij drinkt niet meer!

De zoon van John de Mol gooide een onthulling op tafel. Tafelgast Evi Hanssen kwam praten over haar nieuwe meditatie-boek en ze is nu bezig met een boek over stoppen met drinken, stipte Johnny aan. Toen bleek dat de presentator zelf ook was gekapt met de goudgele rakker. 

Johnny stopt met alcohol

"Ik ben nu vier weken onderweg, pfff", zuchtte Johnny. "Ik vind het wat hoor." Hoe lang is hij van plan om niet te drinken? "Tot december, want dan stoppen we even met deze show, maar als het bevalt forever." Nou... misschien kunnen we 'even' even weglaten.

HLF8 geen hit

De nieuw talkshow is namelijk géén hit. Verre van. We zouden een flauw grapje kunnen maken over Johnny en zijn kijkcijfers, want die zijn wel van het niveautje 'verdriet wegdrinken'. Hij is nu meer dan twee weken onderweg en echte topscores wist-ie nog niet neer te zetten. Johnny kreeg na de eerste HLF8 veel positieve reacties van de mensen die wél keken, maar zélfs na een ingreep van papa John de Mol kijkt er nog steeds geen hond. De teller stond gisteren op 239.000 mensen, zo onderzocht Stichting KijkOnderzoek.

HLF8 is elke werkdag om 19:30 uur te zien op SBS6. Je verwacht het niet.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.