John Wick: Chapter 4 zou eigenlijk bijna vier uur duren

Met zijn bijna 3 uur is John Wick 4: Chapter 4 een flinke zit, zeker als je weet dat het eerste deel maar anderhalf uur duurde. Als je niet zo van de lange films bent maar wel lekker gaat op John Wick, ben je in ieder geval gematst met deel vier. In eerste instantie zou deze namelijk bijna vier uur duren.

John Wick
© LIONS GATE FILMS / Album

In gesprek met IndieWire vertelt regisseur Chad Stahelski over de film, en deelt hij dat er flink veel stukken uit het origineel van John Wick: Chapter 4 (check hier onze recensie) zijn geknipt.

Relativeren

Iets van relativeren zit er dus wel in bij Chad, die uiteindelijk in heeft gezien dat bijna vier uur iets te veel van het goede is. ‘’Onze eerste versie was drie uur en 45 minuten lang, en zo voelde het ook. We hadden echt iets van: oh, we zijn zwaar de klos", aldus Chad.

Knip en plakwerk

Editor Nathan Orloff is degene die weer mocht gaan knippen en plakken. “Ik wilde dat John nog steeds het middelpunt van het universum was, dat alles terug naar hem leidde ook al gingen we juist steeds meer van hem af. Ik moest echt knippen, knippen, knippen. Het was gewoon een kwestie van eruit zeven wat we niet nodig hadden", aldus Nathan.

Het vuile werk

Nathan stond er gelukkig niet alleen voor en heeft een team onder zich om het vuile werk op te knappen. Zo hebben zij de film namelijk meerdere keren helemaal opnieuw moeten kijken. "Mijn montageteam haat me waarschijnlijk, want telkens als we 30 seconden weghaalden, liet ik ze de film weer opnieuw bekijken. Alleen op die manier weet je of de film het juiste tempo heeft. Je ziet dat vaker in films, omdat ze het zien als losse stukjes en niet als geheel. Het laatste wat je wilt, is dat het een film wordt van allerlei stukjes aan elkaar", zo gaf Nathan aan. 

John Wick: Chapter 4 is nu te zien in de bioscoop.