John van den Heuvel niet blij met The Voice-onderzoek: 'Aanfluiting'

Het onafhankelijke onderzoek dat producent ITV en Van Doorne uitvoerden na onthullingen over The Voice of Holland is vandaag openbaar gemaakt. Het externe rapport - dat uitwijst dat er inderdaad voorvallen zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag - kan nu al rekenen op bakken kritiek. Ook misdaadverslaggever John van den Heuvel is allesbehalve positief over de resultaten.

John vd Heuvel
© RTL

"Ik vond het een aanfluiting om te lezen, er wordt om de hete brij heen gedraaid. Het is lastig, want je hebt slechts een samenvatting", vertelt John over het onderzoek in RTL Boulevard. "Ik vind dat je als samenleving recht hebt om te weten wat er achter de schermen allemaal is misgegaan."

Geen vertrouwen

De misdaadverslaggever is dus niet tevreden met de manier hoe ITV dit onderzoek naar buiten heeft gebracht en geeft aan dat de samenvatting niet veel zegt over de misstanden: "Het is veel rook en wollige teksten." Daarom heeft John er ook nauwelijks vertrouwen in dat het externe onderzoek iets zal betekenen in de komende tijd. "Ik vrees dat dit rapport over twee weken in de diepste la ligt en er niemand meer op terugkomt", zegt John.

Slachtoffers

Ook voor de slachtoffers heeft het onderzoek niet bepaald goed uitgepakt. "Dit geeft helemaal geen genoegdoening voor slachtoffers, want zij wisten al lang wat er precies is gebeurd. Ook in de BOOS-aflevering is er al heel veel naar voren gekomen", geeft John aan. Ook is hij van mening dat slachtoffers zich op deze manier niet erkend zullen voelen. Inmiddels is bekend dat de slachtoffers eisen dat de directie van ITV aftreed. Daar wil de producent nog niets over kwijt. 

RTL Boulevard is iedere dag om 18.35 te zien op RTL 4.