John van den Heuvel

Veronica Superguide logo
John van den Heuvel

John van den Heuvel maakt docu over ‘mocromaffia’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

John van den Heuvel maakt al jaren misdaaddocumentaires voor Videoland, en binnenkort verschijnt er weer een spannende nieuwe serie: De Jacht Op De Mocro Maffia. Van den Heuvel schetst hoe de autoriteiten de beruchte Ridouan T. op het spoor kwamen, en hij eind vorig jaar werd gearresteerd in Dubai.

T. wordt ervan verdacht aan het hoofd te staan van een internationaal drugsnetwerk, samen met Saïd R, en zou achter verschillende liquidaties zitten. Zij staan hiervoor terecht in het zogeheten Marengo-proces, samen met vijftien andere verdachten.

In De Jacht Op De Mocro Maffia kijkt Van den Heuvel hoe de criminele organisatie zo machtig kon worden, en staat hij stil bij de meedogenloze werkwijze van de zogenoemde ‘mocro maffia’. Onder het motto ‘wie praat, die gaat’ werden veel betrokkenen (of hun familieleden) gewoon uit de weg geruimd.

De vierdelige docuserie is vanaf 24 april te zien op Videoland: wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering online.

Misdaad met John van den Heuvel

Vanwege zijn onthullingen over het criminele circuit wordt misdaadverslaggever John van de Heuvel al geruime tijd bedreigd. Voor Videoland maakt hij eerder docu’s als Narcostaat NL, Moorddossier Holleeder en Motorbendes Onder Vuur.

Als je liever fictieve misdaadverhalen bekijkt, dan is het tweede seizoen van Mocromaffia een aanrader. Het derde seizoen van de spannende misdaadserie is al zo goed als zeker!

Lees verder