Patty Brard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Patty Brard

'John de Mol ontslaat Patty Brard als ze te dik wordt'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Patty Brard bracht gisteren ter ere van haar 65e verjaardag een biografie uit, waarin ze onder andere uithaalt naar Bridget Maasland. In het boek beschrijft ze ook hoe John de Mol in haar contract vastlegde dat ze niet mocht aankomen. "Hij heeft echt vette pech, want dit onderteken ik natuurlijk niet."

Niet aankomen!

John de Mol legde volgens de presentatrice vast dat hij haar bij Talpa kon ontslaan als ze weer eens een paar kilootjes zou aankomen. Hij heeft geen zin om een dikke Patty op zijn zender te hebben. Volgens haar zou ze "vervolgens twee maanden de tijd krijgen om weer op mijn oude gewicht te komen en anders wordt het contract ontbonden". Patty was woest!

"Ik vind het krankzinnig. Schandalig. Maar hij heeft echt vette pech, want dit onderteken ik natuurlijk niet. Wat denkt-ie wel niet? [...] Hij bekijkt het maar, ik ben niet eens verder gegaan met lezen."

De paragraaf moet eruit

No way dat Patty het contract bij Talpa zou ondertekenen met dit verzoek erin. "Ik heb mijn financieel adviseur gezegd: ‘Maandagochtend is die achterlijke paragraaf over dat gewicht eruit, of ze zoeken het maar uit met hun hele contract.” Uiteindelijk is de alinea aangepast en tekende Miss. Brard het contract voor vier jaar bij Talpa. “We hebben er ‘uitstraling’ van gemaakt. Dus dat ik dezelfde uitstraling moet behouden lopende de duur van het contract.”

Niet meer zo boos als vroeger

Bij Radio Veronica lichtte Patty het verhaal toe. Inmiddels heeft ze meer begrip voor het contract van John de Mol. “Ja, aan de andere kant is het ook zo dat ik me heel goed kan voorstellen dat als iemand een aantal jaar een contract met je aangaat, dat je wel moet blijven voldoen aan waarom hij dat contract met jou aangaat. Vroeger hadden we contracten waarin zelfs beschreven stond dat je je haarstijl niet mocht veranderen.

Of Gordon ook zo'n gewichtsclausule voor zijn neus kreeg? Patty denkt van niet. “En bij het zoontje van John vast ook niet." Voor nu zit Patty vast op Ibiza waar een lockdown geldt.

Lees verder