Johan Derksen verdedigt Hélène Hendriks: 'Niet zo van de woke'

Hélène Hendriks krijgt het steeds zwaarder als presentatrice. Zo werd ze er eerder al van beticht een 'pick-me girl' te zijn omdat zij nét iets te graag zou willen dat de mannen van VI haar leuk vinden. En nu wordt ze door Stéphanie Hoogenberk in de podcast De Shitshow een hoer en del genoemd. Johan Derksen is er helemaal klaar mee en neemt het in Vandaag Inside op voor zijn favoriete blondine.

Hélène Hendriks en Johan Derksen
© Brunopress/SBS6

Hélène krijgt er flink van langs in de podcast. De kritiek komt nadat Hélène het opnam voor onder andere Jack van Gelder, die ervan beticht is dat hij grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoont. “Zij praat eigenlijk alles goed wat in dat NOS-artikel staat. Bij alles zegt ze: ‘Míj zou het niet uitmaken.’ Afgelopen vrijdag was ze weer op televisie. Die hoer”, aldus Stéphanie. “Ik vind dat deze del… Ik vind dat Hélène een vreselijke vrouw is.” 

Jaloezie

Maar waarschijnlijk had ze niet gerekend op Johan Derksen, de pitbull van SBS6. Hij pikt het niet langer en neemt het woensdag in Vandaag Inside op voor Hélène. Het is ook flink nodig dat ze het opnemen voor hun vaste gasten, aangezien steeds meer BN'ers niet langer aanschuiven bij de talkshow. Maar eerst wordt Stéphanie zelf even flink door de mangel gehaald. “Ze heeft wel eens een verhaaltje gemaakt voor Hard Gras. Daar worden er 1.500 van verkocht. En ze heeft wel eens wat voor LINDA. gedaan en ze schijnt een boekje geschreven te hebben, maar als je géén boekje geschreven hebt in Nederland dan ben je al een bijzonderheid. En die mevrouw zegt dan helemaal bol van de jaloezie dat soort dingen, weet je wel.

Stoephoer

Volgens Johan verdient Hélène het niet om hoer te worden genoemd. “Alleen omdat Hélène bagatelliseerde dat er bij de NOS een beetje overdreven wordt wat er gebeurd is. Dat mag zij toch vinden?Johan geeft zelf maar al te graag kritiek op BN'ers, maar vindt toch dat Hélène beter verdient. “Het is ook een soort gevoel van solidariteit met Hélène, weet je wel.” René van der Gijp vult hem snel aan. “Dat is ook zo. Dat is een lieverd man.” Johan, de man die beweerde een kaars in een vrouw te hebben gestopt, concludeert dat Stéphanie veel te ver is gegaan. “Hélène is gewoon een tof wijf en die is niet zo kinderachtig en niet van de woke en die wordt dan door zo’n trut tot op het bot beledigd. Wij noemen haar toch ook geen stoephoer ofzo?

Vandaag Inside zie je dagelijks rond 21.30 uur op SBS6.