Johan Derksen in Café Hendriks en Genee

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen in Café Hendriks en Genee

Johan Derksen: 'Oranje Leeuwinnen zijn niet om aan te gluren'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

'Onze' Oranje Leeuwinnen behaalden gisteren een 2de plek op het WK Voetbal, maar volgens analist Johan Derksen betekent dat niet dat 't niveau hoog was. 

"Ik heb wel genoten van het hele feest", zo begon Derksen (niet vies van een relletje) gisteren in Café Hendriks & Genee op Veronica, "maar ik begrijp niet waarom het zo'n hype is want ik vind die wedstrijden niet om aan te gluren." 

Johan Derksen over vrouwenvoetbal

Eerder gaf collega Wilfred Genee al zijn keiharde mening over het vrouwenvoetbal. Derksen gooit daar nu een flinke schep bovenop. "Ik zat me kapot te vervelen. Het lijkt niet eens op voetbal!", zo zegt 'ie over de verloren WK-finale tegen Amerika. Derksen geeft even later toe dat "die meiden" het al met al "hartstikke goed hebben gedaan". "Maar we moeten niet doen alsof ze ook geweldig voetbalden, want het is niveau 3e klasse amateurs."

Oranje Leeuwinnen op het WK Voetbal 2020

Wat men van 'het niveau' vond, maakt voor de kijkcijfers absoluut niets uit. Half Nederland zat gisteren te kijken naar Nederland - VS in de finale van het WK Voetbal 2020 in Frankrijk. Zo'n 5,4 miljoen mensen zagen hoe de Oranje Leeuwinnen uiteindelijk met 2-0 ten onder gingen tegen de oppermachtige Amerikanen. 

Lees verder