Johan Derksen mengt zich in VI-ruzie: ‘Gijs Groenteman is een hele kinderachtige jongen’

Het zal je de afgelopen dagen vast niet ontgaan zijn: de clash tussen de mannen van Vandaag Inside en het duo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Begonnen bij René van der Gijp, die geen goed woordje over had voor Gijs, is er al heel veel over gezegd en gedaan. Vrij recent reageerde Marcel op de VI-rel, en ditmaal is het Johan Derksen die zijn zegje doet.

Johan Derksen en Gijs Groenteman
© Patrick van Emst/Annemieke van der Togt

Johan gaf zijn mening in de VI-uitzending van gisteren.

Kinderachtig gedrag

Volgens Johan is er één ding duidelijk: Marcel en Gijs zijn nog niet klaar voor de tv-wereld. ‘’Als je hier zit krijg je wel eens een draai om je oren en daar moet je immuun voor zijn. Het is niet alleen maar schoppen uitdelen. Je moet je van alle kritiek afsluiten.’’ Maar dat lukt ze volgens de snor niet zo. Hij geeft aan dat ze vooral slecht met de hele rel zijn omgegaan. ‘’Als Gijs Groenteman dan heel arrogant en minachtend over ons gaat zitten doen, dan is het een hele kinderachtige jongen. Samen met Marcel van Roosmalen schoppen ze de hele dag. Iedereen maken ze met de grond gelijk, maar ze moeten leren dat er ook wel eens iemand terugschopt want dat zijn ze niet gewend. Ze hebben zich echt als kleuters gedragen in deze zaak.’’, aldus Johan.

Steun voor René

De hele ruzie is begonnen met beklaag van René van der Gijp, die Gijs Groenteman in de uitzending met de grond gelijk maakte. Toen Marcel een tijdje geleden te gast was in VI, begon René vanuit het niets een tirade over Gijs. Zo zei hij tegen Marcel het volgende: ''Angela de Jong neemt zichzelf totaal niet serieus, en dat kun je van Gijs Groenteboer niet zeggen! Jullie nemen de hele tijd mensen in de maling, maar als hij ‘groenteboer’ wordt genoemd dan wordt hij gek.” Vaste tafelgast Özcan Akyol is Gijs om te pesten ooit groenteboer gaan noemen, en dat heeft René ook overgenomen. Volgens Johan heeft René in ieder geval niks verkeerds gezegd.‘’René had een kleine woede-uitbarsting, maar feitelijk heeft hij 100% gelijk.’’ Özcan, die gisteren ook aan tafel zat, deelt die mening. ''René had een valide punt. Ik hoorde drie maanden geleden dat jullie door hen werden aangesproken op mijn taalgebruik. Ik snap niet waarom jullie daar op werden aangesproken. Wel kinderachtig om dat dan te ontkennen. ‘’

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS6, rond 21.30 uur.