Johan Derksen bij Veronica Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen bij Veronica Inside

Johan Derksen is terug en kraakt meteen 'k*tland' Turkije af

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Veronica Inside is terug op de buis en dat zal heel Nederland weten ook! Johan Derksen zorgde wéér voor veel ophef en deed wat typische opmerkingen over onder andere Ellie Lust en Turkije.

Ellie Lust

De toon was gisteravond snel gezet. Nog voor de eerste aflevering van een nieuwe reeks Veronica Inside van start ging, beloofde Johan Derksen dat Ellie Lust niet gespaard zou worden. De oud-politiewoordvoerder werd hard aangepakt door zowel Johan als Wim Kieft. Zo zou ze inmiddels te veel in zichzelf zijn gaan geloven en is ze vooringenomen geworden. “Iets minder Ellie zou wel fijn zijn.” De aanleiding van deze ruzie zijn de eerdere homo-uitspraken van Derksen.

Kokcü

Maar uiteraard hield Derksen het hier niet bij. Hij ging verder over de Turks-Nederlandse voetballer Kokcü. De analist vindt het bijna een belediging voor Nederland dat de 18-jarige speler van Feyenoord ervoor heeft gekozen om te gaan spelen voor Turkije. "Nu gaat hij in een land spelen waar je niet mag zeggen wat je wilt, waar je zo zonder proces in de gevangenis wordt gepleurd en waar de mensenrechten met voeten worden getreden. Kan iemand uit zijn omgeving dat eens uitleggen aan die jongen?” Bekijk het fragment hieronder.

"Turkije is een kutland"

Het is duidelijk dat Johan geen fan is van Turkije en dat verwoordt hij ook weer subtiel: "Nou, dat is een kutland. Als je een bepaalde politieke voorkeur hebt, word je zonder proces gewoon vastgezet. Daar wil je toch niks mee te maken hebben, zo’n land?” Eerder dit jaar gaf Derksen ook al zijn ongezouten mening over de Oranje Leeuwinnen. Met zo'n start van het seizoen verwachten wij nog veel meer ophef rondom de voetbalheren. 

Lees verder