#SorryJohan: Johan Derksen reageert in Veronica Inside op homo-uitspraken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
#SorryJohan: Johan Derksen reageert in Veronica Inside op homo-uitspraken

#SorryJohan: Johan Derksen reageert in Veronica Inside op homo-uitspraken

|
|

Laatste update:

Wie dacht dat Johan Derksen vrijdag in Veronica Inside zijn excuses zou gaan aanbieden na omstreden homo-opmerkingen, komt bedrogen uit. Vergeet het maar! Wel reageert Johan op de hashtag #SorryJohan, die volgens hem bestaat uit ‘huilverhalen’.

Waar alle ophef om ging? Onder meer door een eerder uitspraak van Johan Derksen, naar aanleiding van een brandbrief die twee homoseksuele voetballers naar de KNVB stuurden. Die vonden de voetbalwereld nogal homofoob. Johan, even later: “We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit.”

Coming out

Er sloop gisteren toch nog een beetje empathie in de woorden van Johan. Hij zei namelijk: “Ik heb makkelijk praten als hetero. Het zal best een worsteling zijn voor jonge homo’s, om uit de kast te komen.” Ook vond hij de hashtag #SorryJohan, waarin lhbti’ers hun heftige coming out-verhalen deelden, maar bestaan uit ‘huilverhalen van homo’s die in de slachtofferrol kruipen’.

De voetbalanalist, die wel vaker relletjes veroorzaakt, benadrukte nog even dat hij absoluut geen homofoob is. “Onze grappen zijn van een bedenkelijk niveau, maar niet haatdragend.” #SorryJohan liep zelfs zó hoog op, dat minister Van Engelshoven (Emancipatie) met Johan in gesprek wilde, maar volgens hem wil ze niet in de uitzending van Veronica Inside komen.

#SorryJohan

De hashtag maakte nogal wat los. Twitter ontplofte zowat van de emotionele coming out-verhalen. Zelfs Netflix deed een duit in het zakje! Na de uitzending reageerden veel kijkers alsnog woedend op Johan Derksen, ook namen sommigen het voor hem op.

Recent kwam het nieuws naar buiten dat het oude programma van de heren van Veronica Inside, Voetbal Inside van RTL, een nieuwe presentator krijgt: Humberto Tan

Lees verder