Jinek: Peter Pannekoek lacht om breuk Nick en Simon

Aan de talkshowtafels komen regelmatig zware onderwerpen voorbij, maar gelukkig zijn Nick (zonder Simon) en Peter Pannekoek er om een beetje luchtigheid te brengen. Een gesprek over bedreigde politici nam een hilarische wending bij Jinek.

Peter Pannekoek en Nick Schilder bij Jinek
© RTL

Politica Sigrid Kaag is morgen te gast in College Tour, en sommige fragmenten uit de uitzending zijn al te zien. Een paar daarvan, waarin haar familie zich zorgen maakt over online doodsbedreigingen, zorgen de laatste dagen voor veel ophef. Eva Jinek besprak het probleem met Özcan Akyol, Antoinette Scheulderman en Leonne Stentler. Antoinette vroeg zich aan tafel af wie er in hemelsnaam nog politicus zou willen worden, nu ze zo veel narigheid over zich heen krijgen.

Nick bedreigd!

Na een lang gesprek wilde Eva duidelijk een bruggetje maken naar een ander onderwerp, toen ze tafelgast Nick Schilder (die van Simon) vroeg of híj wel eens bedreigd was. Nick zag deze vraag niet aankomen: “Ooit in het verleden wel, maar niet zo erg als hier aan tafel.” Eva werd meteen nieuwsgierig: “Waarom zou iemand jou ooit bedreigen?”

Nick kreeg geen tijd om te antwoorden, want tafelgast Peter Pannekoek (naar eigen zeggen níet de beste comedian van Nederland) sprong er handig tussen. “En sindsdien werk je niet meer met Simon?” Eva vond het grapje een béétje zielig voor haar huismuzikant: “Nou!” Kijkers waren vooral verbaasd dat iemand die arme Nick bedreigde… én waren ook wel nieuwsgierig naar de reden!

Nick en Simon

De grap van Peter verwees handig naar de vreemde uitzending van Jinek waarin Nick Schilder en Simon Keizer het ‘uitmaakten’. Het duo treedt niet meer samen op maar ze maken nog wél tv-programma’s, zoals hun zoektocht naar de geschiedenis van The Beatles (met Kees Tol). De kijkcijfers van de nieuwe reeks zijn trouwens een stuk lager dan de eerdere programma’s van het trio: het uiteenvallen van Nick en Simon doet hun tv-carrière geen goed.

Je ziet Jinek elke werkdag op RTL 4, rond 22.00 uur.