Jeroen Pauw in Op1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeroen Pauw in Op1

Jeroen Pauw niet blij met corona-onthulling aan tafel in Op1

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Jeroen Pauw schiet de Op1-presentatoren te hulp en zit sinds zondag weer één keer per week aan het hoofd van de talkshow-tafel. Tijdens zijn eerste uitzending bekende één van zijn gasten besmet te zijn met het coronavirus. Jeroen was not amused: "hiermee heeft ze een fout gemaakt.

Besmet met het virus

Huisarts Carin Littooij was te gast in Op1, waar sinds kort geen publiek meer bij zit, om te praten over de belasting van huisartsen tijdens de coronacrisis. Tijdens het gesprek vertelde ze ineens positief getest te zijn op het virus. “Ik bleek positief. Ik ben dinsdag en woensdag niet lekker geweest, maar donderdag was ik weer helemaal prima en vanochtend heb ik weer negen kilometer hard gelopen. Bij mij is het heel mild verlopen.” 

Is ze nog besmettelijk?

Is het wel zo verstandig geweest van de huisarts om naar de talkshow toe te gaan? Jeroen vroeg het zich ook af. "Bent u er niet bang voor dat u op enige wijze nog anderen zou kunnen besmetten?” Volgens Carin is ze niet besmettelijk, maar voorlopig staat ze haar patiënten digitaal te woord.

"Daar heb ik overleg over gehad. Die heeft gezegd: ’24 uur nadat de klachten verdwenen zijn mag je weer gaan werken.’ Dat betekent dat ik theoretisch morgen weer zou kunnen werken. Aangezien ik ook nog een zieke man thuis heb – hij is aan het opknappen – heb ik besloten alleen telefonisch mijn patiënten te woord te staan. Dat zijn toch wel de kwetsbare mensen."

Liever niet aan tafel

In een interview met De Telegraaf laat Jeroen weten dat hij niet blij is met de besmette huisarts aan tafel. “Het was goed geweest als ze ons voorafgaand had ingelicht over haar situatie. Ik kan me zo voorstellen dat je als huisarts vast wel goede afwegingen kan maken op het vlak waarop zij deskundig is. Maar hiermee heeft ze een fout gemaakt.” Als hij het van te voren had geweten was hij niet gekomen.

Ik denk dat ik zelf ook niet was gekomen als ik het had geweten. [...] Het gaat ook niet alleen om ons en om de andere gasten, maar ook om de mensen die achter de schermen werken. Zelf had ik ook niet gepresenteerd als mijn eigen geliefde ziek zou zijn geweest.”

Op1 is voorlopig elke zondag tot en met vrijdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1.

Lees verder