Jennifer Lawrence

Veronica Superguide logo
Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence speelt hoofdrol in nieuwe Netflix-komedie Don’t Look Up

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hunger Games-actrice Jennifer Lawrence heeft de hoofdrol weten te strikken voor de nieuwe Netflix-komedie Don’t Look Up. “I volunteer!”, zal ze vast geroepen hebben.

Regisseur Adam McKay gaat samenwerken met Netflix

De Oscarwinnende maker van The Big Short en Vice, Adam McKay, schrijft en regisseert de film. Terwijl deze bekende films van Adam gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen, is het plot voor Don’t Look Up iets minder realistisch: twee wetenschappers ontdekken dat een meteoor over 6 maanden op aarde zal inslaan. Als ze de bevolking proberen in te lichten worden ze niet direct geloofd… Klinkt nog niet heel grappig voor een komedie, maar Adam kennende wordt het vast hilarisch.

Niet zomaar een filmpje

Adam laat aan The Hollywood Reporter weten enthousiast te zijn dat Jennifer Lawrence mee zal spelen in zijn film: “zij is wat mensen in de 17e eeuw een ‘dynamite talent’ noemden”. Dat Netflix zo iemand cast laat zien dat ze grootse plannen hebben voor de film, zo realiseert Adam zich. “Het feit dat Netflix hier een wereldwijde komedie in ziet, legt de lat hoog voor mij en mijn team op een uitdagende en motiverende manier.

Nog in 2020 te zien

Deze grote plannen gaan ook gepaard met een scherpe deadline. Netflix ziet Don't Look Up het liefst dit jaar nog op de streamingdienst staan. Om dat te halen wil Adam in april al beginnen met filmen. Netflix geeft hem gelukkig een flink zakcentje mee, het budget is maar liefst 75 miljoen dollar! Daar kun je wel wat mee, toch Adam? Netflix komt dit jaar met meer grote Original-films, zo komt 6 maart Spenser Confidential uit.

Check hier ons overzicht van alles dat er in maart op Netflix verschijnt!

Lees verder