Jeangu Macrooy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy: ‘Gezondheid is het belangrijkst’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Vanmiddag werd bekend dat het Eurovisie Songfestival wordt verplaatst naar 2021. De Nederlandse kandidaat Jeangu Macrooy reageert teleurgesteld, maar kijkt alvast uit naar volgend jaar.

Het uitstel van het songfestival zat er helaas al een tijdje aan te komen. Alle grote bijeenkomsten werden afgelast, en hoewel het officieel stilbleef voelden velen de bui al hangen. De Nederlandse deelnemer Jeangu Macrooy reageerde via Instagram en Twitter op het uitstel.

De zanger vindt het natuurlijk enorm jammer, ook omdat hij in ‘een lekkere flow zat’. ‘Maar’, zo meldt hij, ‘op dit moment is maar één ding belangrijk: ieders gezondheid.’ De zanger is van plan om even rustig bij te komen, en hoopt dat we - in goede gezondheid - alsnog kunnen uitkijken naar een geweldig songfestival.

Het uitstel is een bitter pil voor de zanger, maar natuurlijk ook voor miljoenen(!) songfestivalliefhebbers over de hele planeet. BN’ers als Patty Brard en Glennis Grace betuigen hun steun aan Jeangu op Instagram.

Eurovisie Songfestival

Jeangu’s inzending Grow leek bij de bookmakers nog geen grote favoriet op het Eurovisie Songfestival, maar de loting was weer wél gunstig voor Macrooy. In de finale, waar ondermeer Afrojack een gigantische show zou neerzetten, was Jeangu als één van de laatste artiesten aan de beurt, waardoor Grow goed bij de kijkers zou blijven hangen.

Door het uitstel is niet duidelijk of Grow in 2021 wéér de Nederlandse inzending is, of dat er een nieuw nummer gemaakt moet worden. In IJsland is iedereen momenteel chagrijnig, omdat hun inzending als één van de kanshebbers gezien werd.

Foto: AVROTROS/Anton Corbijn

Lees verder