Janine uit Boer Zoekt Vrouw: ‘Ben er veel te naïef ingestapt’

Schaapsherder Janine vond de liefde dankzij Boer Zoekt Vrouw, maar de deelname aan het programma viel de Limburgse nogal zwaar. “Ik ben er zwakker uitgekomen.”

Boerin Janine in Boer Zoekt Vrouw
© KRO-NCRV/Linelle Deunk

In een interview met de Telegraaf spreekt Janine ronduit over haar deelname aan Boer Zoekt Vrouw, en vooral de nasleep van het succesvolle programma. De boerin dácht dat ze alle aandacht wel aankon, maar de bekendheid gooide haar leven behoorlijk overhoop. “Ik heb totaal onderschat wat er allemaal aan vasthing.”

Negatieve reacties 

In BZV werd Janine neergezet als een onzekere huilebalk, terwijl ze dit volgens de boerin eigenlijk helemaal niet echt is. Wel gaf ze aan dat ze eigenlijk te vroeg meedeed aan BZV, omdat ze vrij kort daarvoor een vervelende relatie had gehad. Vooral de negatieve reacties knaagden aan haar. “Het vervelendste is dat mensen een mening over je hebben, terwijl je ze totaal niet kennen.”

Janine op Dumpert

De Limburgse houdt normaal gesproken wel van een feestje, maar ze wordt zó veel herkend dat ze daar tegenwoordig weinig zin in heeft. “Normaal stond ik wel eens op een tafel te dansen. Nu denk ik: Nien, dat moet je nu misschien maar even niet doen, dadelijk sta je op Dumpert.”

Minder leuke kanten

Na wat strubbelingen zijn Janine en de Friese Sander nog steeds/weer bij elkaar, en daar is Janine wél tevreden mee. Toch heeft ze ‘haar’ seizoen BZV niet meer teruggekeken na de uitzending. “Ik kan het nu nog niet aan om er nog een keer naar te kijken. Ik hoop dat dit verandert en dat ik mijn kinderen, die ik in de toekomst zeker wil, ooit kan vertellen hoe leuk het was. En dat ik de minder leuke kanten dan ben vergeten.”

Wanneer het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw begint is nog onbekend. Wel is er een oproep van de makers voor boeren in Europa om zich op te geven. Waarschijnlijk verschijnt ergens in 2023 dus een nieuw, internationaal seizoen, maar het kan nog even duren!