Jan Slagter stelt vraagtekens bij NOS-verhaal Aïcha Marghadi: ‘Moeite om te geloven dat het echt zo is gegaan’

Heel bekend Nederland wil graag zijn mening geven over wat er is gebeurd bij NOS Sport en nu is dan de beurt aan Jan Slagter. Hij laat donderdag bij HLF8 weten dat hij het verhaal van Aïcha Marghadi niet gelooft.

Jan Slagter en Aïcha Marghadi
© RTL/SBS6

Aïcha was een van de bronnen bij het Volkskrant-artikel en schoof deze week aan bij Beau om haar zegje te doen. Zij ergerde zich aan om Egbers en Jack van Gelder die volgens haar zich onderdompelden in een “walm van zelfmedelijden en slachtofferschap”. Jack liet eerder weten dat hoofdredactie had moeten ingrijpen, wat Aïcha onzin vindt. “Luister vriend, als jij je had gedragen hadden we dit allemaal niet mee hoeven maken.

Actie ondernemen

Omroep Max-baas Jan Slagter voelt zich in HLF8 geroepen om te reageren. “Ik kan het me niet voorstellen. Ik kan het me echt niet voorstellen”, aldus Jan. “Als iemand íedere dag bij mij aan het bureau staat en klaagt over racisme, vernederingen en weet ik veel wat, dan onderneem je actie, dan ga je iets doen. Dan loop je de redactie op en zeg je: wat is hier aan de hand? Dit… Ik vind dit… Nou, goed, zij zegt het.

Moeite om te geloven

Jan vindt het zelf ook heftig om te zeggen dat hij twijfels heeft. “Ik trek het niet in twijfel, maar ik heb wel moeite om te geloven dat het echt zo is gegaan. Dat zeg ik heel eerlijk”, zo legt Jan uit. “Maar het feit dat de hoofdredacteur, Nooter, dan niks heeft ondernomen en het gewoon heeft laten gebeuren. Als iemand elke dag aan je bureau staat!” Ook zanger Wolter Kroes vindt het een bijzonder verhaal. “Ja, dan neem je toch ontslag?

Gram halen

Waarom Aïcha dan zo graag haar verhaal wil doen? Jan denkt het wel te weten. “Ze zei niets nieuws ten opzichte van wat er in de Volkskrant stond, alleen wilde ze haar gram halen, denk ik, omdat zowel Egbers als Jack van Gelder er iets over hebben gezegd.” Gelukkig voor Aïcha neemt Wim Daniëls het nog voor haar op. “Haar gram halen vind ik geen goede woordkeuze. Ik vind het terecht dat zij daar zat. Zij vond dat die twee mensen, Jack van Gelder en Tom Egbers, zichzelf toch een beetje een slachtoffer vonden van het geheel, terwijl zij het slachtoffer is van het geheel.”

Je ziet HLF8 elke werkdag vanaf 19.30 uur op SBS6